covid-19

Štićenica iz doma za starije u Pločama ima koronavirus, a još dvoje štićenika primljeno u bolnicu

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Štićenica iz doma za starije u Pločama ima koronavirus, a još dvoje štićenika primljeno u bolnicu
10.04.2020.
u 14:55
Pripremljena je nova verzija uputa za domove za starije i nemoćne
Pogledaj originalni članak

Iz Stožera Dubrovačko-neretvanske županije izvijestili su da imaju jednu pozitivnu osobu, štićenicu iz Domu za starije na području Ploča. "Tamo je jedna djelatnica pozitivna. U domu je bilo smješteno 12 korisnika, dvoje se nalazi u OB Dubrovnik i čekaju se njihovi rezultati, u transportu za bolnicu je pozitivna štićenica. Ostalih devet korisnika i dalje je smješteno u domu i u samoizolaciji su. U tijeku je testiranje. Svi djelatnici će biti testirani", kazali su iz Stožera.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak je na konferenciji Nacionalnog stožera također je potvrdio da imaju jedan slučaj pozitivan u domu u Pločama i jedan u domu u Koprivnici.

"Sve ostale sumnje po svim županijama, oko 15-ak domova su se pokazali negativnima. U ovom trenutku samo dva pozitivna, ovaj u Pločama se obrađuje", dodao je. 

"Mi smo pripremili jednu novu verziju uputa za domove za starije i nemoćne gdje su postrožene mjere i u kojima će biti neke određene preporuke o režimu rada zaposlenika. Imamo neke domove u kojima se promjena režima rada pokazala dobrim, na dobrovoljnoj bazi. Inače same preporuke koje će biti objavljene su vrlo detaljne i date su detaljne upute o higijeni, dezinfekciji", kazao je Capak.

Video: Ministar Beroš: 'Nemamo lijeka, niti cjepivo, molim vas ponašajte se odgovorno!'


 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

AN
anthropos
15:33 10.04.2020.

Da ne nastane kaos...

SI
simezadar
15:30 10.04.2020.

Ima li kraja ovome...

Avatar MargaretHG99
MargaretHG99
15:28 10.04.2020.

Patricia, 23. w︆︅w︆︅w︆︅.︆︅k︆︅i︆︅s︆︅s︆︅t︆︅o︆︅k︆︅.︆︅c︆︅o︆︅m