Pomoć siromašnoj djeci u Beninu

Požeški osnovci skupili novac za školovanje desetero đaka

NOvac za siromašnu djecu Benina
NOvac za siromašnu djecu Benina
NOvac za siromašnu djecu Benina
NOvac za siromašnu djecu Benina
NOvac za siromašnu djecu Benina
12.05.2014.
u 14:32
Prikupljeni novac učenici Katoličke osnovne škole danas su predali Jacinti Petrović, redovnici Marijinih sestara od čudotvorne medaljice koje su Beninu prisutne skoro 30 godina.
Pogledaj originalni članak

Svaki razred Katoličke osnovne škole u Požegi skupio je po 100 eura za školovanje jednog siromašnog učenika u Beninu. Prikupljeni novac danas su predali Jacinti Petrović, redovnici Marijinih sestara od čudotvorne medaljice koje su Beninu prisutne skoro 30 godina. Njihova zajednica vodi brigu o školovanju oko tisuću djece u Beninu, jednoj od najsiromašnijih afričkih država.

-Kada smo krenuli u prvi razred počeli skupljati novac za našu prijateljicu Elu kako bi uopće mogla ići u školu i imala što jesti. Svake godine prikupio 100 eura za njezino školovanje i tako ćemo joj pomagati do osmog razreda. Drago nam je da možemo pomoći djeci koja nemaju novaca za školovanje – kazala je Nika Miličević, učenica 4. razreda Katoličke osnovne škole koja za sada ima prvih pet razreda.

 

Sestra Jacinta Petrović već je  11 godina misionarka u Beninu. Požeškim školarcima ukratko je predstavila život njihovih vršnjaka u Beninu kazavši da tamošnja djeca još uvijek nemaju knjiga, a uglavnom jedu prstima jer nemaju pribora za jelo. Nažalost, ima još mnogo djece koja ne mogu ići u školi jer ih nema tko školovati zato su kumstva kakvu njeguju djeca u Katoličkoj osnovnoj školi i te kako dobro došla.  Sestra je na kraju zahvalila učenicima škole i njihovom ravnatelju Ivici Žuljeviću što imaju otvoreno srce za potrebe drugih.  


 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.