Preduhitrilo kalendar

Povratak proljeća: Nakon nekoliko hladnijih dana, vraća se toplina i sunčano vrijeme

Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL
Slavonski Brod: Toplo vrijeme izmamilo Brođane na tek otvorene terase kafića
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Karlovac: Rascvjetale forzicije u parkovima
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Dubrovnik: Turistička sezona je pred vratima
16.03.2023.
u 20:27
Petak i predstojeći vikend obilježit će vedro nebo i nešto više temperature. Međutim, jutra će još biti hladna, mjestimično i uz mraz. Od nedjelje moguće je očekivati oblačnije vrijeme, uz malo kiše u gorju i na sjevernom dijelu obale
Pogledaj originalni članak

Nakon nekoliko hladnijih dana ponovo se vraća rani proljetni ugođaj. Temperatura će porasti, premda će do nedjelje jutra još biti hladnija, a u kontinentalnom dijelu zemlje bi u petak i subotu moglo biti i mraza. Od nedjelje će biti oblačnije, uz malo kiše u gorskim predjelima i na sjeveru Jadrana. Na južnom će Jadranu povremeno biti oblačnije. Za vikend ponegdje bi se, zbog slabljenja bure i tramontane, mogla pojaviti sumaglica. Očekuje se i porast temperature mora. 

U petak se u Slavoniji, Baranji i Srijemu očekuje suho, sunčano i toplije vrijeme s temperaturom do 13 °C. Jutro ipak hladno i ponegdje popraćeno mrazom. U središnjoj Hrvatskoj jutarnje temperature bit će između -4 i -2 °C. Bit će sunčano, a mjestimično će puhati južni i jugozapadni vjetar. Poslijepodne će temperature porasti na 12 do 14 °C. Sjeverni Jadran i gorski predjeli trebali bi također biti osjetno topliji i sunčani, uz tek povremenu naoblaku. Jutarnje bi temperature u gorju i unutrašnjosti Istre mogle skliznuti u minuse. Očekuje se slabljenje bure i tramontane tijekom noći pa bi se početkom dana jak vjetar trebao pojavljivati samo u Velebitskom kanalu piše HRT.hr.

U Dalmaciji bi se tijekom noći mogli održati olujni udari bure i tramontane, ali će odmakom dana slabiti pa se popodne može ponegdje očekivati tek umjeren jugozapadnjak. Noć i jutro će biti razmjerno hladni, uz moguć mraz u unutrašnjosti. Nebo će biti vedro, a temperature između 15 i 16 °C. Slično će biti i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje bi se vjetar trebao najdulje zadržati. More će stoga biti umjereno valovito, a prema otvorenome i valovitije.

VIDEO: Deset zapovijedi u vrtu: Otkrivamo male tajne za najuspješniju sezonu ikad

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.