UPOZORILI JE DVA PUTA

SDP-ovka kažnjena sa 20.000 kuna: Pet godina nije ispunila imovinsku karticu

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
SDP-ovka kažnjena sa 20.000 kuna: Pet godina nije ispunila imovinsku karticu
27.08.2020.
u 19:25
Kaznu od 2000 kn koju će platiti u ratama je dobio i HDZ-ov zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Posavec koji je istovremeno obnašao i dužnost predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Osekovo u Popovači, za što je mjesečno primao 260 kuna naknade što nije smio.
Pogledaj originalni članak

Iako je opće poznato da javni dužnosnici moraju ispunjavati imovinsku karticu, pokazalo se na današnjoj sjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa  da postoje i oni koji to nisu učinili. Među onima koji su dobili zbog toga i novčanu kaznu je i zamjenica zagrebačkoga župana SDP-ova Nadica Žužak koju će propust koštati čak 20 tisuća kuna. 

Naime, ona je javna dužnosnica od kraja 2014. godine kad je imenovana pomoćnicom ministra poduzetništva, a od 2017. je zamjenica zagrebačkog župana. Iako je dva puta bila upozorena da treba ispuniti svoju imovinsku karticu, ona to nikad nije učinila. 

- Imamo dužnosnicu koja pet godina nije imovinsku karticu ispunila, niti predala, niti za jednu od svojih dužnosti i moj prijedlog bi bio da se odredi sankcija 20 tisuća kuna, ističe predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković, piše HRT. 

Kaznu će platiti u deset rata. 

Kaznu od 2000 kn je dobio i HDZ-ov zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Posavec koji je istovremeno obnašao i dužnost predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Osekovo u Popovači, za što je mjesečno primao 260 kuna naknade što nije smio.

- Ali gledajte, tu naknadu si nisam ja propisao, niti sam si je dodijelio. Onaj tko je to isplaćivao, trebao je uvidjeti da mi ne smio, je'l tako, govori zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Posavec.

Članica Povjerenstva Tatjana Vučetić ne slaže se s njim i navodi da u Zakonu o sprječavanju sukoba interesa stoji odredba koja kaže da je dužnosnik osobno odgovoran za svoje ponašanje.

S 2.000kn kažnjen je i zamjenik načelnika općine Ernestinovo Željko Katić. Naime, on u imovinskoj kartici nije naveo prihode po osnovi invaliditeta kao ni Ford fokus u vlasništvu supruge. Postupak se, pak, pokreće u slučaju gradonačelnika Rovinja Marka Paliage koji u imovinsku karticu nije upisao pašnjak i dvije oranice koje je naslijedio od djeda.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

MA
marijaqwer
20:12 27.08.2020.

SDP borci protiv korupcije???

CL
Clintistvud
21:20 27.08.2020.

Nije luda,cinkati samu sebe,dokaz bio hdz,sdp hns,itd sve je to isto..

Avatar southman
southman
20:13 27.08.2020.

Samo transparentno !