7.7 PO RICHTERU

Snažan potres zatresao Karibe: Otvorile se velike rupe u tlu, oštećeni automobili...

Foto: screenshot/EMSC
Potres između Kube i Jamajke
Foto: EMSC
Potres između Kube i Jamajke
Autori Vecernji.hr, Hina
28.01.2020.
u 21:09
Povučeno je upozorenje na tsunamije, a an društvenim mrežama već su se pojavile snimke koje svjedoče o nastaloj šteti
Pogledaj originalni članak

Snažan potres magnitude čak 7.7 po Richteru pogodio je oko 19 sati područje između Kube i Jamajke.

Prema podacima Euromediteranskog seizmološkog centra, epicentar je bio 254 kilometra istočno od George Towna, glavnog grada britanskog prekomorskog posjeda Kajmanskih otoka. U Havani su tisuće ljudi izašle na ulice nakon evakuacija zgrada.

Potres je uznemirio i brojne pokrajine Kube, prema informativnom portalu Cubadebate. Centar za uzbunjivanje na Pacifiku izdao je upozorenje na cunami za obale Meksika, Belizea, Kube, Hondurasa, Jamajke i Kajmanskih otoka uz valove od 30 cm do 1 metra u krugu od 300 kilomet aod epicentra, ali seizmologinja s kalifornijskog instituta za tehnologiju (CalTech) Lucy Jones je na Twitteru objasnila da je taj potres je izazvao koso pokretanje na rasjedu što je umanjilo opasnost od tsunamija. 

U Miamiju je policija evakuirala nekoliko zgrada, ali za sada nema dojava o ozlijeđenima.

 

Na društvenim mrežama su se pojavile snimke koje svjedoče o nastaloj materijalnoj šteti. Pojavile su se tako velike rupe, a oštećeni su i neki automobili.

VIDEO Rupe na Kajmanskom otočju

 

VIDEO Rupe na Jamajci 

 

 VIDEO Oštećeni automobili

 

VIDEO Ovako se osjetio potres na Jamajci

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.