RESSLER ISPREGOVARAO

Postignut dogovor o europskom proračunu za 2022. od gotovo 170 milijardi eura

Foto: Ured zastupnika Karla Resslera
Foto: Ured zastupnika Karla Resslera
16.11.2021.
u 15:17
Posebna pozornost posvećena je vanjskoj dimenziji, obzirom na sve globalne izazove s kojima se Europa susreće
Pogledaj originalni članak

Europski parlament i Vijeće posljednjeg dana zakonskog roka postigli su dogovor o europskom proračunu za 2022. od gotovo 170 milijardi eura, a zastupnik Karlo Ressler (HDZ/EPP) zastupao je Parlament kao najmlađi glavni pregovarač za proračun u povijesti.

- Iznimno sam zadovoljan. Zajedno sa cijelim timom Europskog parlamenta uspjeli smo dodatno ojačati europski proračun za 480 milijuna eura, a ukupna povećanja za ključne programe su i veća. Glavni fokus bio je na potpori za malo i srednje poduzetništvo, uključujući turizmu, znanosti, zdravstvu, te dodatnom poticaju digitalnoj i zelenoj tranziciji - istaknuo je Ressler nakon završetka pregovora. 

Posebna pozornost posvećena je vanjskoj dimenziji, obzirom na sve globalne izazove s kojima se Europa susreće, uključujući humanitarnu krizu u Afganistanu, pomoć sirijskim izbjeglicama, te potpora trećim zemljama u suočavanju s pandemijom, napisali su iz Ureda zastupnika. 

- Ako želi biti globalno relevantan akter, Europa mora predvoditi aktivnosti u borbi protiv pandemije, kao i pomoći u nepredvidivim humanitarnim i kriznim situacijama kako bi se izbjegao i migracijski pritisak na europske granice. Kroz proračun smo nastojali mobilizirati dodatna sredstva kako bi osigurali sigurno i stabilno okruženje za sve europske građane, zaštitili europske vanjske granice, te osnažili kapacitete Europske unije kada je potrebna brza reakcija na nepredvidive okolnosti, poput situacije u Afganistanu ili one na granici s Bjelorusijom - zaključio je Ressler.

>> VIDEO Uoči uvođenja COVID potvrda na testiranju otkriveno 900 zaraza: "Spriječili smo veliku štetu u jednom danu"

 

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.