hsp dr. starčević:

'Postavljanje dvojezičnih natpisa u Vukovaru počinje 15. siječnja'

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
'Postavljanje dvojezičnih natpisa u Vukovaru počinje 15. siječnja'
10.01.2013.
u 12:45
U HSPAS-u su mišljenja da prethodno treba utvrditi je li Popis stanovništva na području Vukovara iz 2011. godine učinjen valjano i u skladu sa zakonima
Pogledaj originalni članak

Počela je izrada dvojezičnih natpisa i ploča za ustanove na području Vukovara, čije bi postavljanje trebalo početi 15. siječnja, navode iz HSP-a dr. Ante Starčević. U današnjem priopćenju za javnost još jednom su pozvali sve političke strukture koje o tome odlučuju da se zaustavi ishitreno postavljanje dok se ne stvore potrebni preduvjeti. U stranci HSP AS mišljenja su da prethodno treba utvrditi je li popis stanovništva na području Vukovara iz 2011. godine učinjen valjano i u skladu sa zakonima te da bi zbog indicija da nije tako trebalo provesti reviziju popisa birača.

– Zahtijevamo od nadležnih da odluku o postavljanju dvojezičnih natpisa odgode dok se u Hrvatskom saboru ne raspravi peticija stranke HSP AS, kojom se traži moratorij od 10 godina na uvođenje dvojezičnosti u Vukovaru. Ona će biti uručena, krajem siječnja, predsjedniku Sabora RH Josipu Leki. Istom prigodom zatražit ćemo od tog najvišeg zakonodavnog tijela da procijeni treba li provesti i referendum o toj temi te na taj način saznati mišljenje stvarnih, a ne fiktivnih građana grada Vukovara – navode iz stranke HSP AS.

Na kraju su poručili da bi uvođenjem dvojezičnosti u Vukovaru u ovom osjetljivom trenutku vladajući učinili nepopravljivu štetu dostignutoj razini tolerancije i suživota u gradu heroju, Vukovaru.

– Tim činom degradirat će Domovinski rat kao temelj hrvatske države, degradirat će sve vrijednosti koje iz njega proizlaze i svaku žrtvu podnesenu u obrani Vukovara i Hrvatske – ističu iz stranke.

>> Natpis Spomen-dom na Ovčari na ćirilici – nezamislivo

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 49

Avatar patkovic
patkovic
13:09 10.01.2013.

neka su te table makar zajedničke i mjesto nekog susretanja

DH
dalibor.hren
13:13 10.01.2013.

Premalo vremena je prošlo i mislim da je to jako licemjerno. Uz ovakvu vlast, za deset godina ćemo micati latinicu.

OB
-obrisani-
15:51 10.01.2013.

za smirenje situacije predlažem glagoljicu