spašavanje u alpama

Njemački speleolog izvučen je iz jame!

Foto: HGSS
HGSS Alpe
Foto: HGSS
HGSS Alpe
Foto: HGSS
HGSS Alpe
Foto: HGSS
HGSS Alpe
19.06.2014.
u 12:03
Brigu o ozlijeđenom preuzeo hrvatski liječnik
Pogledaj originalni članak

Nakon 11 dana, ozlijeđeni njemački speleolog Johann Westhauser (52) napokon je u četvrtak nešto prije podneva izvučen iz jame Riesending-Schachthöhle u njemačkim Alpama.

Okončanju naporne akcije uvelike su pridonijeli hrvatski GSS-ovci koji su vrhunski odradili svoj dio posla i njemačkog kolegu doveli do zadnjeg bivka u jami. Speleolog koji je nastradao u odronu kamenja u jami koju je otkrio prije nekoliko godina, sada je stabilno.

Foto: HGSS

Noćas je brigu o njemu preuzeo hrvatski liječnik, dok je daljnji transport kroz suženu vertikalu na -180 metara preuzela austrijska ekipa.

>>Hrvatski GSS-ovci herojski odradili zahtjevnu dionicu

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

JA
james49
10:14 19.06.2014.

Valjda će nakon ovog, još jednog dokaza o kvaliteti i sposobnosti tih hrabrih ljudi, netko u ovoj državi, preuzeti na sebe i brigu o njima, u vidu opremanja.

Avatar Bigg
Bigg
14:17 19.06.2014.

Naši su majstori za jame, posebno u Hercegovini.

Avatar Don-Corleone
Don-Corleone
16:53 20.06.2014.

njemački speleolog Johann Westhauser,,,kao prvo on je to Radio na svoju ruku i to mu je samo hobi,,,kao drugo nista se drugo neprica na njemackoj televiziji i radiu Osim kako su njega spasavali,,,sam je Isao na svoju ruku dole,,a kod nas poplave bile,,djeca zene se potopile i to nije ni par puta spomenito,,,ali se pravi oko ovoga samo velika reklama,,,,gadi mi se kad cujem za ovoga naivca koji je nesto htjeo da dokaze sam.