OBLJAVLJENO ZADNJE PISMO

Posljednja želja sisačkog zeta kojemu su džihadisti odrubili glavu bila je - zagrliti svoju djecu

Foto: Facebook
David Haines
Foto: Privatni album
Dragana Prodanović Haines
01.09.2019.
u 13:27
- Neke su zarobljenike oslobodili, a jednog su ubili. Oni naprave što kažu da će napraviti.
Pogledaj originalni članak

Pet godina nakon brutalnog smaknuća Davida Hainesa, u javnost je dospijelo posljednje pismo koje je napisao roditeljima, a u kojem u ime džihadista koji su ga zatočili i mučili traži od roditelja 100 milijuna funti za njegovo puštanje. 

Bivši inženjer RAF-a ubijen je u Siriji u rujnu 2014. nakon što je otet i 18 mjeseci mučen u zarobljeništvu. U pismu koje je objavio The Sunday Times, piše kako mu je posljednja želja vidjeti i zagrliti svoje dvoje djece. - Nikad više ih neću ostaviti - napisao je David.

Haines se također ispričao svojim roditeljima zbog svega kroz što oni prolaze zbog njega te je kazao da zna da će dati od sve od sebe, ali i da se nada da neće biti nemoguće skupiti taj iznos.

- Neke su zarobljenike oslobodili, a jednog su ubili. Oni naprave što kažu da će napraviti. S obzirom da su tu i Amerikanac i Britanac, možda bi bilo čudo, ali ovaj iznos mogao bi biti skupljen. Ako se ne skupi, bojim se najgoreg - napisao je svojim roditeljima.

Otkrio je da se mjesecima bori s raznim bolestima, a jedna od njih je i čir na želucu.

- Moje stanje se i dalje pogoršava, ali dobio sam dobru terapiju koja bi, čini mi se, trebala riješiti problem - napisao je.

U pismu se ne navodi datum, ali s obzirom da spominje i francuske zarobljenike nagađa se da je napisano u travnju 2014. kada su Francuzi oslobođeni. 

 

 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

ZI
zimerman
02:07 02.09.2019.

Zvijeri islamističke,!! Naj gore je što ti isti koji su ljudima odsijecali glave sada dolaze u Europu a ljevicari ih štite.

DU
Deleted user
18:27 01.09.2019.

Kao čudom se čudimo ISIL-ovcima i Talibanima, kažu zvijeri, no kad pročitam komentare naših ljudi ne znam koja je razlika. Netko je zabrljao, 100 000 funti okupnine mogli smo skupiti ko od šale, a ovi bilmezi iz zapadnihi ostalih službi koji nisu htjeli dati novac neka tako rade kad njihovog oca, supruga, brata uhvate, odvratno koji licemjeri.

SJ
staroveski.jasna
08:09 02.09.2019.

Licemjeri, zato što je čovjek bio iz neke tamo Hrvatske, za njega netreba skupiti novac. A što se tiče izbjeglica i onih ovdje koji ih štite, nek idu nazad dolje, ima dosta posla u Siriji, treba je ponovo izgraditi. Nitko od policijije ne istražuje kako to da imaju toliko novaca sa sobom, sigurno nije baš ušteđevina, vjerujem da su plaćeni da dođu u Evropu ubijati.