MEĐIMURSKI ŽUPAN

Posavec: Nakon 15 godina članstva izlazim iz HNS-a

Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Matija Posavec
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Matija Posavec
Foto: Robert Anić/Pixsell
Matija Posavec
Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell
Matija Posavec
Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell
Matija Posavec
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Matija Posavec
01.10.2019.
u 11:54
Posavec je za danas sazvao izvanrednu konferenciju na kojoj je otkrio da napušta stranku
Pogledaj originalni članak

Nakon 15 godina članstva izlazim iz HNS-a, rekao je Matija Posavec na izvanrednoj konferenciji za medije. Naglasio je kako je svjestan da su putovi stranke i njegova poimanja politike ''suštinski u suprotnosti''. 

– Dao sam dosta šansi, međutim, ovo nije moj politički put i put za koji smatram da njime i Međimurje i Hrvatska trebaju ići u generalnom odnosu i pozicioniranju na političkoj sceni – izjavio je.

Rekao je i da ovu odluku o izlasku donosi čiste savjesti te da svakoga može pogledati u oči.  Poručio je i da neće raditi ''nikakve lomove'' u svojoj bivšoj stranci te nagovarati ljude da izađu iz HNS-a. 

– Moje djelovanje u politici u proteklih 15 godina pokazalo je da se doista želim boriti i da poimam politiku kao neki ideal – rekao je.

Posavec je još rekao da će HNS morati odlučiti tko će voditi stranku u Međimurskoj županiji, u kojoj je bio predsjednik županijske organizacije

Rekao je kako će biti nezavisni župan do kraja mandata.

– Tražio sam da unutarstranački izbori budu što je prije moguće. Ako želite nešto promijeniti, morate promijeniti ljude – rekao je Posavec. 

Nije htio da oni budu dva mjeseca prije parlamentarnih izbora nego ranije, da se novo vodstvo može pripremiti.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 38

Avatar dr. Evil
dr. Evil
11:45 01.10.2019.

Bio jednom jedan haenes...

CH
che99
12:19 01.10.2019.

auuu, sada su ostali na 5 članova, od kojih su 4 ministri.... sprdačina od stranke i ljudi

NI
Nikost
12:14 01.10.2019.

Njegovim izlaskom se prepolovilo članstvo HNSa ali to neće poremetiti planove ministrice Divjak da nam sredi školstvo. Nju je narod ovlastio!