IZNENAĐENJE

Portugal dopustio istospolne brakove

Foto: AFP
Portugal dopustio istospolne brakove
VL
Autor
Hrvoje Dečak
19.05.2010.
u 08:00
Prema istraživanjima, javnost je podijeljena. Većina političkih stranaka podupire istospolne brakove.
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Portugala Cavaco Silva ratificirao je zakon kojim dopušta istospolne brakove sa svim pravima osim onog na posvajanje djece. A donedavno je ondje homoseksualnost smatrana kaznenim djelom zbog kojega se moglo ići i u zatvor.

Predsjednik je svojom odlukom potvrdio prijašnju odluku parlamenta koji vode socijalisti. Odluka dolazi samo nekoliko dana nakon Papina posjeta, tijekom kojega je upravo u Portugalu naglasio kako su pobačaj i istospolni brakovi najveća opasnost suvremenog svijeta. Tamošnja crkva je šokirana. 

Prema istraživanjima, javnost je podijeljena. Većina političkih stranaka podupire istospolne brakove.

ŽESTOKA BORBA IZNAD CRNOG MORA

VIDEO Ukrajina naoružala svoje dronove pa ušla u bitku s ruskim helikopterom: 'Mnogi su mislili da je ovo nemoguće'

Na snimci se vidi ukrajinski dron kako spretno manevrira kako bi izbjegao napade ruskog jurišnog helikoptera. Ipak, naposljetku, dron usporava i zaustavlja se prije nego što ga zahvati nova paljba. Zapali se, a zatim eksplodira. Ovaj prizor označava prvi put da je primijećena ukrajinska pomorska bespilotna letjelica naoružana protuzračnim projektilom, što je znak brze evolucije u strategiji obrane Ukrajine.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

CE
cericzel
21:17 20.05.2010.

Tko voli, nek izvoli.

OB
-obrisani-
12:45 19.05.2010.

A zašto vama smeta pravo pojedinca da bira s kim će živjeti?

PU
pumbica
00:59 20.05.2010.

MagicSerb?Tko te šta pitao bandit srpski.Ti nemaš nikakve vjere.Jer ste se dokazali u ovom ratu.Kao pravoslavni vjernisi ste klali koga ste stigli.Mi Hrvati smo rimokatolici.I ne koljemo ljude.Tvoj Pop Đujić je sam klao hrvate.I da znaš da brak je svetinja,a ne sotonska orgija....