'Bogat ulov'

Popunit će državni proračun: Dvama vozačima 157.000 kuna kazne

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL/Ilustracija
Popunit će državni proračun: Dvama vozačima 157.000 kuna kazne
19.07.2021.
u 12:28
"Bogat ulov" imali su proteklog vikenda policajci u Varaždinskoj županiji
Pogledaj originalni članak

U Bombellesovoj ulici u Varaždinu u subotu u noći  zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao muškarac star 38 godina.Taj ne nanizao niz prekršaja, od vožnje pod utjecajem alkohola (1,34 promila), vožnje neregistriranim i neosiguranim osobnim vozilom i vožnje bez bez položenog vozačkog ispita u vrijeme kada mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Uz to je utvrđeno da se radi o recidivistu kojem je već prije zbog nagomilanih negativnih bodova izrečena mjera zabrane polaganja vozačkog ispita na rok od dvije godine. Uhićen je i doveden u Policijsku postaju Varaždin, a na Općinskom sudu mu je nakon saslušanja određen zatvor u trajanju do 15 dana. Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u iznosu od 97.000 kuna i kazna zatvora do 120 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije do 12 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i izricanje 16 negativnih prekršajnih bodova.

U selu Lančić policija je, također u subotu, zaustavila 39-godišnjeg vozača osobnog automobila koji ne napuhao 1,64 promila, a i vozio je bez položenog vozačkog ispita. I on je recidivist sa zabranom polaganja vozačkog ispita na rok od dvije godine. Njemu pak prijeti kazna do 60.000 kuna i kazna zatvora do 120 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije do 12 mjeseci, te 12 negativnih prekršajnih bodova.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

DU
Deleted user
19:51 20.07.2021.

Veća je budala onaj tko misli da će to biti naplaćeno od onoga tko je te prekršaje napravio...

SV
svetkocvetko
12:43 19.07.2021.

Dvama??

DU
Deleted user
17:33 19.07.2021.

Nemaju za vozaćki i registraciju, i sad budu platili 90 000 kuna, mislim da treba, netko pametan sjesti i zakone pisati da budu za ljude, ovo može samo dovesti do kaosa.