HUMANITARNA AKCIJA

Popravljaju i montiraju antene te doniraju TV i radijske prijamnike

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Antenski stup repetitora signala "Kosarevac - Slavonski Brod" u Brodskom Vinogorju
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Antenski stup repetitora signala "Kosarevac - Slavonski Brod" u Brodskom Vinogorju
13.01.2021.
u 20:55
Akcijom će, kako je zasad u planu, biti instalirano sto DVB-T2 televizijskih prijamnika i sto baterijskih DAB+/FM prijamnika
Pogledaj originalni članak

Odašiljači i veze odlučili su humanitarnom akcijom pod sloganom „OIV odašilje srcem“ distribuirati radijske i televizijske prijamnike stanovnicima Banovine.

U akciju su krenuli u ponedjeljak, i kako su nas izvijestili prvog dan akcije, tri stručne ekipe sastavljene od četiri dobrovoljna člana obišle su razrušeno područje te pritom distribuirale i postavile opremu potrebnu za prijam radijskih i televizijskih programa u stambenim kontejnerima.

Vrijeme je otežalo montažu, ali unatoč tome timovi OIV-a instalirali su 24 uređaja, rekao je Marijan Pavić, direktor Sektora za tehnološke operacije i koordinator aktivnosti, te dodao kako je obavljen i popriličan broj popravaka antena, instalacija i sl. kod onih stanovnika koji su već posjedovali prijamnik, ali im je uništena oprema.

Akcijom će, kako je zasad u planu, biti instalirano sto DVB-T2 televizijskih prijamnika i sto baterijskih DAB+/FM prijamnika, što podrazumijeva i montiranje, odnosno postavljanje za rad svih potrebnih elemenata za prihvat signala te rad djelatnika OIV-a koji su se dobrovoljno uključili u akciju na inicijativu uprave Društva.

Akcija će trajati dok se sva predviđena oprema ne dostavi i pripremi za rad. Svaki dan prema Banovini krenut će vozila s opremom i volonterskim timovima, koji će se rasporediti u tri zone – južno od Petrinje (prema Hrvatskoj Kostajnici), zapadno od Petrinje (prema Glini) i područje oko Gline.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.