VISOKO OBRAZOVANJE

Ponuda studija nikad nije bila bolja, a odluka o upisu nikad lakša

Foto: ZŠEM
ZŠEM
Foto: ZŠEM
ZŠEM
Foto: ZŠEM
ZŠEM
Foto: ZŠEM
ZŠEM
Foto: ZŠEM
ZŠEM
20.05.2022.
u 14:26
ZŠEM je prva AACSB akreditirana hrvatska poslovna škola i njezin MBA je među TOP 60 u Europi prema QS Rankingu
Pogledaj originalni članak

Fakultet je jedan od najvažnijih stvari u životu mnogih ljudi. Od same odluke upisati li uopće nešto nakon srednje škole ili ne, do odabira konkretnog studija i uspješnog završetka, radi se o iskustvu s kojim se malo što može usporediti u životu. Međutim, mnogima sam odabir i količina utrošenog vremena predstavlja problem,  stoga si postavljaju pitanje važno je pitanje je li uopće potrebno potrošiti sve to vrijeme i novac?

Foto: ZŠEM
ZŠEM

Postoji bezbroj razloga zašto biste zaista trebali ići na fakultet, bez obzira koliko godina imate i što radite u životu. Jedan od najčešćih razloga zašto studenti ovih dana pohađaju fakultet je prilika za povećanje prihoda. Osobe s višim stupnjem obrazovanja u prosjeku zarađuju mnogo više od onih koji rade samo sa srednjom školom. Poslodavci gledaju na vaše obrazovanje kao na važan aspekt vašeg životopisa i mnoge tvrtke neće uzeti u obzir kandidata bez minimalne diplome. Osim toga, mnoge tvrtke nude veće početne plaće za fakultetsku diplomu, dok oni koji studiraju uz rad gotovo sigurno mogu očekivati povećanje plaće jednom kada uspješno završe svoje školovanje.

Uz to, mnogi poslodavci cijene fakultetsko iskustvo. Koliko god “klišejizirano” zvučalo, fakultet je doista iskustvo koje mijenja život. Ljudi koje susrećete tijekom fakulteta, profesori, kolege, gosti predavači, svi oni će vam na neki način zauvijek promijeniti život. Postoji toliko mnogo mogućnosti za istraživanje i projektnog iskustva koje ćete steći - da ne spominjemo sve vještine koje ste razvili pohađajući fakultete, kao što su upravljanje vremenom, ravnoteža između fakultetskih (a sutra poslovnih) i privatnih obveza, networking te vještine prezentacije i pisanja.

Foto: ZŠEM
ZŠEM

Uz sve to iskustvo, fakultet vam daje potrebnu dubinu u vašem odabranom području koju kratki tečajevi, certifikati i obično radno iskustvo uglavnom ne mogu ponuditi. Fakultet uključuje tečajeve o teoriji i istraživanju koji vam daju stručnost i samopouzdanje da radite ono što radite u stvarnom svijetu. Svi kolegiji, projekti, ispiti i grupni radovi pružit će vam iskustvo kritičkog razmišljanja koje vam je potrebno da natjecateljski uđete u sve izazove u vašoj karijeri.

Sve su to sjajni razlozi za odlazak na fakultet, ali uvijek se postavlja isto pitanje, isplati li se to vašeg vremena i novaca? Zato je bitno odlučiti se za pravi fakultet kako bi bili sigurni da ste napravili pravi izbor u životu i da se te godine provedene na fakultetu ne svedu samo na dobivanje papira. Ako ste zabrinuti hoće li vaša diploma biti vrijedna ulaganja, istražite koje diplome, studiji, smjerovi i fakulteti imaju jaku evidenciju o visokom povratu ulaganja. Istina je da danas postoji toliko mnogo online, fleksibilnih i jeftinih opcija da ste gotovo sigurni da ćete pronaći program koji će biti unutar vašeg proračuna i vremenskih ograničenja. Slijeđenje specijaliziranog preddiplomskog programa certifikata može biti potencijalno korisna opcija. Na kraju, sami morate odlučiti je li program vrijedan vašeg vremena i novca.

Foto: ZŠEM
ZŠEM

Osim što je akreditirana je visokoškolska ustanova u Republici Hrvatskoj, Zagrebačka škola ekonomije i managementa postigla je međunarodnu AACSB akreditaciju 2013. godine te postala prvom hrvatskom AACSB akreditiranom poslovnom školom. Time je ušla u zajednicu 5% najkvalitetnijih poslovnih škola u cijelome svijetu i potvrdila poziciju vodeće poslovne škole u Hrvatskoj. U zajednici AACSB akreditiranih škola nalaze se renomirana sveučilišta diljem svijeta kao što su Harvard, Yale, Stanford, Columbia University i University of St. Gallen, čije je standarde dostigla i potvrdila Zagrebačka škola ekonomije i managementa. Dokaz tome je i postotak strane populacije studenata na fakultetu, koji dolaze sa 150 partnerskih sveučilišta u svijetu te u ovoj poslovnoj školi čine 34% studentske populacije.

Foto: ZŠEM
ZŠEM

A nakon redovnog školovanja, mnogim se profesionalcima stjecanje MBA-a čini sljedećim logičnim korakom ka napredovanju u karijeri. Prednosti MBA studija primjenjive su bez obzira na vašu industriju ili područje profesionalnog fokusa. Međutim, neki se pojedinci mogu zapitati isplati li se nastaviti MBA, s obzirom na obveze i troškove. Za one koji planiraju raditi kao menadžerski kapacitet, s financijskim institucijama ili koji imaju poduzetničke aspiracije, MBA može pomoći u izgradnji voditeljskih vještina potrebnih za uspjeh u tim poslovnim vodama. Iako je možda poznatija kao fakultet za koji se odlučuju srednjoškolci za nastavak svog obrazovanja, Zagrebačka škola ekonomije i managementa unazad desetak godina razvila je kvalitetnu ponudu Executive MBA programa za osobe na rukovodećim pozicijama unutar tvrtki. Nastava na Executive MBA programu ZŠEM-a održava se vikendom bez zanemarivanja poslovnih i privatnih obveza.

Svojom razinom kvalitete ZŠEM je prema mnogim relevantnim izvješćima i istraživanjima najbolja institucija među privatnim i javnim visokim školama te fakultetima u području ekonomije u Hrvatskoj. Što o svemu kažu bivši i sadašnji ZŠEM-ovci pogledajte u video prilogu:

Sadržaj nastao u suradnji sa ZŠEM-om.

Pogledajte na vecernji.hr