Došli na svoje

Ponovno se može pecati i loviti u Osječko-baranjskoj županiji

Foto: Osječko-baranjska županija
Ponovno se može pecati i loviti u Osječko-baranjskoj županiji
16.04.2020.
u 11:11
Od ukupno 131 testiranih u Osječko-baranjskoj županiji u posljednja 24 sata, samo je jedan uzorak bio pozitivan, a riječ je o mještaninu Čepina
Pogledaj originalni članak

Od ukupno 131 testiranih u Osječko-baranjskoj županiji u posljednja 24 sata, samo je jedan uzorak bio pozitivan, a riječ je o mještaninu Čepina.

- Ukupno je 108 zaraženih u našoj županiji. Dva su nova izliječena, što znači da ih se oporavilo ukupno 15 - naveo je Goran Ivanović, šef osječko-baranjskog Stožera civilne zaštite.

Hospitaliziranih je trenutno 26.

 

- Ukupno 218 ljudi je u samoizolaciji, što je 18 više nego jučer, ali to povećanje se odnosi na ljude koji su upravo došli iz inozemstva pa moraju odmah izolaciju - pojasnio je Ivanović.

Naveo je i kako stožer trpi velike kritike zbog zabrane lova i ribolova.

- Pustit ćemo danas odluku svim ribolovnim udrugama pa će se moći ići pojedinačno pecati, ali uz pridržavanje mjera. Isto tako, lovci će moći ići pojedinačno u lov, ali u svrhu sprječavanja divljači koja je počela praviti probleme poljoprivrednicima - dodao je.

Svih pet slavonskih županija poslalo je zamolbu Nacionalnom stožeru da pekarnice počnu radiit od 6, a ne od 8 sati. Ivanović se već danas nada pozitivnoj odluci.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.