Poljska: Obvezna kemijska kastracija silovatelja djece i rođaka

Foto: Arhiva VL
Poljska: Obvezna kemijska kastracija silovatelja djece i rođaka
26.09.2009.
u 16:18
Zakon nalaže da osobe osuđene za silovanje djece mlađe od 15 godina uzimaju lijekove koji kontroliraju spolni nagon, poznatije kao kemijska kastracija.
Pogledaj originalni članak

Donji dom poljskog parlamenta prihvatio je zakon o obveznoj kemijskoj kastraciji osuđenih za silovanje djece ili bliskih rođaka. Vlada desnog centra predložila je taj zakon zbog serije slučajeva u kojima su očevi silovali svoje kćeri.

Također se sa 12 na 15 godina povećava maksimalna zatvorska kazna za silovanje djece mlađe od 15 godina. Zakon nalaže da osobe osuđene za silovanje djece mlađe od 15 godina uzimaju lijekove koji kontroliraju spolni nagon, poznatije kao kemijska kastracija. Lijekovi će se izdavati u zatvorskoj bolnici ili medicinskom centru.

U slučajevima silovanja maloljetnika starih između 15 i 18 godina sud će odlučivati hoće li osuđeni biti podvrgnut kemijskoj kastraciji. Zakon će se primjenjivati i na počinitelje koji su silovali bliske rođake, ali taj termin nije precizno definiran.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

ZL
zlatka
18:11 26.09.2009.

Bravo, za pet!

OB
-obrisani-
21:37 26.09.2009.

Fantastičan zakon, trebalo bi ga provesti i u Hrvatskoj - za pedofiliju i incest, ali i za zoofiliju, nekrofiliju, pederluk i sve druge seksualne nastranosti.

MM
Mladen Miletić
17:45 26.09.2009.

Bolesni silovatelji a bolesni i zakon !