kontaktirala udrugu za zaštitu životinja

Poljakinja kupila glavicu kupusa pa u njoj pronašla iznenađenje

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Poljakinja kupila glavicu kupusa pa u njoj pronašla iznenađenje
27.03.2023.
u 13:21
Ispostavilo se da je riječ o zidnom macaklinu, noćnom gmizavcu koji živi uglavnom u Sredozemlju i jedna je od najvećih vrsta macaklina u Europi.
Pogledaj originalni članak

Poljakinju koja je u svom domu raspakiravala namirnice dočekalo je iznenađenje u glavici kupusa. Naime, u njega se ugnijezdio sićušni gmizavac macaklin koji je tako iz trgovine dospio u kuću. Žena je kontaktirala udruženje za zaštitu životinja iz Krakova. “Žena koja je kupila kupus nas je kontaktirala zbog macaklina i zamolila za pomoć u ovoj nesvakidašnjoj situaciji”, napisali su na Facebooku. 

Podijelili su i fotografije životinje o kojoj je brigu preuzeo je predsjednik udruženja za zaštitu životinja pa je tako dobila novi dom, piše City Magazine. Ispostavilo se da je riječ o zidnom macaklinu, noćnom gmizavcu koji živi uglavnom u Sredozemlju i jedna je od najvećih vrsta macaklina u Europi.

VIDEO: Nesreća u Vukovaru: Udarila dijete, ostavila ga ležati na cesti i pobjegla, uhitili su je u Borovu

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

SS
sokac sa drave
08:30 05.04.2023.

Gledajuci ovaj krasni kupus koji je isto popularna hrana kod nas u sokadiji sjetim se lijepih rijeci o kupusu: Kad je koma kumovala i kupusa kupovala dala .....

TI
Tinček
12:08 28.03.2023.

Sad će ga ovaj zaštititi u nekoj gajbi. Baš je svježi kupus kad je mali živ.

Avatar messerschmidt
messerschmidt
21:45 27.03.2023.

Nevjerojatna stvar. Našla guštera i odmah alarmirala sve medije i svi pišu o tome. Macaklin je u Dalmaciji domaća životinja, ima ga u svakoj kući.