OPREZ U VOŽNJI

Policija upozorila vozače: Sutra će svim raspoloživim uređajima nadzirati brzinu u cijeloj Hrvatskoj

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Na području cijele Šibensko-kninske županije odvijaju se policijske akcije nadzora brzine
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Prometna policija
20.04.2021.
u 15:12
Neprilagođena i nepropisna brzina kretanja najčešći je uzrok smrti na prometnicama Europe te je stoga među prekršajima kojima se ROADPOL ciljano bavi u svojim operativnim akcijama.
Pogledaj originalni članak

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je da će se sutra održati Speed Marathon. Riječ je o 24-satni nadzor brzine na području cijele Europe, tijekom kojega se policijskim djelovanjem osigurava pridržavanje propisanih ograničenja brzine u prometu.

- Ova akcija organizira se tradicionalno jednom godišnje, tijekom ROADPOL-ove Operativne akcije Brzina, koja se ove godine održava od 19. do 25. travnja. U poduzimanje aktivnosti na području Republike Hrvatske 21. travnja bit će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometA - navode iz MUP-a. 

Napominju kako će policijski službenici pritom nadzirati brzinu odobrenim metodama i uređajima, a prijestupnici će zaustavljati i kažnjavaju na licu mjesta. Također, prekršaji brzine utvrđuju se i fiksnim kamerama za mjerenje brzine vozila.

Najčešći uzork smrti 

Kako navode, prekršaji prekoračenja dopuštene brzine kretanja događaju se svakodnevno u svim europskim zemljama.

Neprilagođena i nepropisna brzina kretanja najčešći je uzrok smrti na prometnicama Europe te je stoga među prekršajima kojima se ROADPOL ciljano bavi u svojim operativnim akcijama.

- Prekršaji brzine moraju se dosljedno kažnjavati posebno usmjerenim nadzorima na cestama, a cilj je da se počinitelji tih prekršaja isključe iz prometa. Kazne za prekoračenje brzine znatno su porasle u mnogim europskim zemljama posljednjih godina. Ipak, još uvijek ima previše vozača koji prekomjernom brzinom ugrožavaju sebe i živote ostalih sudionika u prometu - stoji u MUP-ovom priopćenju. 

VIDEO: Gdje se u Europi najteže kažnjava pijane vozače?

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 31

IS
isuskris3
15:19 20.04.2021.

Autocesta ogranicenje 130 je najgluplje ogranicenje koje ova drzava ima po mom misljenju

NO
nolimits930
15:22 20.04.2021.

eto budala izgine i sad akcija ajmo nas sad yebat u mozak

LE
leojezauzeto
16:07 20.04.2021.

Posebno se pazite naravno: - na preglednim djelovima gdje je cesta široka i nema pješaka; - na nizbrdicama: - u neposrednoj blizini table za ulazak/izlazak iz mjesta; - na mjestima gdje je netko zaboravio maknut znak za radove kojih nema vec mjesecima; - usred noći kad ste potpuno sami na cesti izvan svih naselja;