KARLOVAC I ZAGREB

Policija otkrila kako su prevaranti od dvije starice ukrali čak 572 tisuće kuna

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
novac
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
novac
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
novac, novčanice
30.01.2017.
u 14:05
Kada je ušla u stan, baka je posumnjala da se radi o prijevari i u tom je trenutku prevarantica istrgnula 500 eura iz ruku i pobjegla.
Pogledaj originalni članak

Policija je stala na kraj osobama koje su prijevarama oštetili građane za više od 570 tisuća kuna. Policija sumnja da je žena (41) počinila razbojništvo i dvije prijevare, a muškarac (41) prijevaru.

Nepoznata ženska osoba nazvala je 10. listopada 93-godišnjakinju iz Gajnica te je najavila dolazak bankarice. Na vrata je došla osumnjičena 41-godišnjakinja kako bi 'provjerila novčanice i potpisala serijske brojeve". Kada je ušla u stan, baka je posumnjala da se radi o prijevari i u tom je trenutku prevarantica istrgnula 500 eura iz ruku i pobjegla.

Žena je tada nepoznatoj osobi dojavila da baka (93) ima veće količine novca u stanu koje nije uspjela ukrasti. Dva nepoznata muškarca tada su 11. listopada došla do stana oštećene i predstavili se kao policajci navodeći da trebaju fotografirati novčanice koje ima. 

Muškarci su žrtvu uvjerili da su policajci te su krenuli fotografirati novčanice. U jednom trenutku uputili su žrtvu u drugi dio stana te iskoristili njezinu odsutnost i ukrali 488 tisuća kuna koje je spremila nakon fotografiranja.

Policija sumnja da su 41-godišnjak i 41-godišnjakinja počinili i prijevaru u Karlovcu gdje su nazvali 79-godišnjakinju. Muškarac se predstavio kao policijski službenik koji će doći po novac. Oštećenja je na vratima pričekala muškarca i predala mu 80 tisuća kuna. On ju je udario nogom i otišao do automobila u kojem ga je čekala 41-godišnjakinja. Osumnjičeni su uhićeni isti dan od strane PU zagrebačke.

Ukupna šteta iznosi 572 tisuće kuna, a policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska drugih počinitelja.  

>> U ugostiteljskom objektu kupio medicinski uređaj vrijedan 10.000 kuna od nepostojećih tvrtki

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

LI
liliZG
14:27 30.01.2017.

dakle , tko je javi lopovima da baka ima hrpu love doma, ...njena osobna bankarka koja joj je tu lovu i isplatila, ...dakle sprega službenika banke i lopova je poznata, bankari uzimaju 10% vrijednosti plijena.

BR
brukic
17:31 30.01.2017.

Ne vjerujem- bolje da im se uzmu novci nego da im novci budu u madracu?? sramota! Šta se vas tiče koliko tko ima i kako ih čuva?? Lopov je lopov, krao od starice i njenog madraca, ili humanitarne pomoći bolesnom djetetu!

AM
Axis Mundi
14:41 30.01.2017.

"ispravi pogreške" ne šljaka; "Oštećena je na vratima pričekala muškarca..." inače, ne smijem napisati što mislim i kako bih kaznila ovakve prevarante. nikom nenajavljenom se ne otvaraju vrata, a kamo li da ga se pušta u stan, jedino kad ste stoposto sigurni tko je! također, nema te tko zvati telefonom i predstavljati se ovako ili onako, pa kao doći će zbog ovog ili onog ! sve se da provjeriti u institucijama, bilo da je hep, banka ili već koja u pitanju!