KAZNENA PRIJAVA VOZAČU

Policija objavila detalje nesreće kod Otočca u kojoj je preminula djevojčica (13), još jedno dijete teško ozlijeđeno

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
U prometnoj nesreći kod Bilica poginulo dijete
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
U prometnoj nesreći kod Bilica poginulo dijete
17.10.2021.
u 17:09
Protiv 64-godišnjaka će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, stoji u prioćenju
Pogledaj originalni članak

Policija je objavila detalje nesreće kod Otočca u kojoj je poginula 13-godišnja djevojčica u naletu automobila kojim je upravljao 64-godišnjak. 

- Danas u 8.50 sati na dionici državne ceste broj 50, u mjestu Čovići, dogodila se prometna nesreća kada je 64-godišnjak s područja Grada Otočca, upravljao osobnim automobilom gospićke registracijske oznake, te se uključivao u promet s lokalne ceste a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu i udario u osobni automobil gospićke registracijske oznake kojim je iz smjera Gospića u smjeru Otočca upravljala 37-godišnjakinja s područja Grada Otočca, izvijestila je PU ličko-senjska. 

U automobilu kojim je upravljala 37-godišnjakinja preminula je 13-godišnjakinja, dok je drugo dijete (12) teško ozlijeđeno i prevezeno u KBC Zagreb. Muškarac iz istog automobila (37) zadobio je lakše ozljede, kao i 67-godišnji putnik iz drugog automobila.

Očevidom prometne nesreće rukovodila je županijska državna odvjetnica u Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu uz stručnu pomoć policijskih službenika.

Protiv 64-godišnjaka će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, stoji u prioćenju. 

>> VIDEO Izgorio autobus u Jalžabetu, radnici na vrijeme pobjegli iz njega

VELIKA ANALIZA

Balkan vrije, hoće li se opet zapaliti? Analitičari za Večernji otkrivaju prijeti li Kosovu rat

Balkan oduvijek slovi kao bure baruta kojem je potrebna mala iskra da zapali fitilj. Balkan koji je 90-tih godina raspadom Jugoslavije doživio krvavi rat, sukobe i razaranja, nakon više od 20 godina mira, ponovno vrije. Gotovo svi analitičari pitaju se hoće li Kosovo biti ta iskra koja će zapaliti fitilj na Balkanu!? Karte nisu sretno podijeljene, Kosovo ima podršku gotovo cijelog Zapada, dok su zakon UN-a i Rezolucija 1244 na strani Srbije, kao i zemalja poput Rusije, Indije i Kine.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

PR
Prekosutra
17:59 17.10.2021.

1. Osobno bih natjerao sve s vozackom dozvolom na mentalni pregled kad je u pitanju ponasanje u prometu. 2. Sve autoskole pod obavezno moraju odgajati ”ucenike” u prometnom ponasanju! 3. Podici cijenu za autoskolske satove za 50%. 4. Oduzeti dozvolu na bajmanje godinu dana nakon tri blaza prometna prekrsaja! 5. Kad godina zabrane voznje prodje, nateag u autoskolu na dodatnu prometnu edukaciju o vlastitom trosku!

MA
mamuti
18:23 17.10.2021.

Treba djecu vezat i na zadnjim sjedalima .....

UM
Umjereni
18:23 17.10.2021.

Ovo nisu nikakvi detalji kako navodi naslov članka. Mene bi prije svega zanimalo jesu li svi u automobilu bili vezani. Ovo nije autocesta, lik se uključivao u promet iz sporedne u glavnu, bez obzira što je oduzeo prednost vozilu, nije valjda da je - s obzirom da se spominje naseljeno mjesto - dopuštena brzina tako velika da je frontalni sudar nužno doveo do smrti. Bojim se da je opet u pitanju nevezanje, osobito na stražnjem sjedalu vozila.