Monstrum pretukao kćer

Policija o napadu na djevojčicu: Uhićen je za 14 minuta, bilo je manjih propusta

Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL, ilustracija
Policija o napadu na djevojčicu: Uhićen je za 14 minuta, bilo je manjih propusta
18.02.2019.
u 11:37
Policija će sankcionirati propuste. Provest će se disciplinski postupak i utvrditi kolika je bila odgovornost u komunikaciji, rekli su u policiji
Pogledaj originalni članak

Bivši policajac S. F. uvjetno je pušten iz zatvora kako bi bio s djecom dok je njihova majka u zagrebačkoj bolnici na liječenju. U petak je u Zagrebu pijan brutalno pretukao njihovu kćer (14). Policija je danas održala konferenciju za novinare. Voditelj operativno-komunikacijskog centra, Stipe Mandić, kazao je da zagrebačka policija provodi puno edukacija da obiteljska nasilja svede na minimum, javlja 24 sata

– Od prvog poziva trebalo je 14 minuta da policija locira, pronađe počinitelja i uhiti ga uz uporabu sredstva prisile – rekao je Mandić i dodao da su liječnici u 4. policijskoj postaji utvrdili da mu treba hospitalizacija. Istraživanje će nastaviti kad izađe iz bolnice. 

– Obiteljsko nasilje izaziva veliku pozornost javnosti, koristimo se svim  resursima da se nasilje smanji i da se počinitelji prepoznaju i izdvoje iz obitelji – kaže Mandić.

– U ovom slučaju policija je utvrdila propuste u komunikaciji – rekao je Mandić koji kaže da prijave građana nisu uvijek temeljite zbog uznemirenosti. 

– Bilo je malih propusta u komunikaciji od operatera i šefa smjene u PP na dežurstvu. Njihova komunikacija u cilju prikupljanja što boljih informacija nije prouzročila odnosno nije zaustavila daljnje postupanje policije – rekao je i istaknuo kako je policija pronašla nasilnika 14 minuta nakon dojave o obiteljskom nasilju. 

– Policija će sankcionirati propuste. Provest će se disciplinski postupak i utvrditi kolika je bila odgovornost u komunikaciji – rekao je Mandić. 

– Susjedi su dojavili nasilje u obitelji, majka nije – istaknuo je Mandić. Znači susjedi su pozvali policiju kad je otac počeo tući djevojčicu i tada ga je policija uhitila u roku od 14 minuta. Majka u prvom pozivu nije prijavila obiteljsko nasilje, samo je prijavila bojazan da je muškarac pijan sjeo u auto i pokupio dijete iz škole, ali nije znala gdje je.

– Već nakon prve dojave svi policijski službenici dobili su dojavu i tragali za njim – rekao je Mandić i dodao da su ga uhitili nakon što je izazvao prometnu nesreću. 

Pogledajte video: Kuća u kojoj je u zamrzivaču pronađeno tijelo

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

Avatar navijač
navijač
11:51 18.02.2019.

Šta lažete , niste došli ni nakon dva sata. A ova budala je u policiji i naučila mlatit slabije od sebe.

LU
lupa
11:55 18.02.2019.

Mislim da policija iskrivljuje sljed dogadaja. Da je dispecer uistinu obavijestila kolege ona bi to majci rekla, ali ne, bila je iznimno bahata, bezobrazna i komunikacija je bila neprimjerena. Mislim da je krajnje vrijeme da gospoda na takvim radnim mjestima budu adekvatno dodatno obrazovani,da ih se nauci vise komunicirati u stresnim situacijama i napravo mali preodgoj koji su njhovi roditelji ocito propustili obraditi prilikom odrastanja.

Avatar ivo587
ivo587
12:52 18.02.2019.

A zakaj je puko?