Proslava u Kninu

Policija provjerava je li Thompson uzviknuo 'Za dom' te vozio bez kacige

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
marko perković thompson, koncert, knin
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Thompson predvodio bajkere od Čavoglava do Knina
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
Knin
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
marko perković thompson, koncert, knin
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
marko perković thompson, koncert, knin
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
marko perković thompson, koncert, knin
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
marko perković thompson, koncert, knin
06.08.2015.
u 12:25
Na stadionu nogometnog kluba "Dinara" sinoć se okupilo oko 90 tisuća posjetitelja, a najviše se kršio Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira
Pogledaj originalni članak

Iz šibenske policije su nam potvrdili da pregledavaju videosnimke koncerta Marka Perkovića Thompsona sinoć u Kninu te da će, ukoliko se potvrdi, da je Thompson uzvikivao "Za dom spremni", podnijeti prijave sukladne zakonu. Isto tako, identificiraju osobe koje su na putu prema Kninu i u Kninu vozile motore bez kacige, među kojima je bio i Thompson.

Tijekom koncerta Marka Perkovića Thompsona u povodu obilježavanja 20. obljetnice akcije Oluja, zabilježeno je 10 prekršaja, izvijestili su ranije iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Na stadionu nogometnog kluba "Dinara" sinoć se okupilo oko 90 tisuća posjetitelja, a najviše se kršio Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira. Policajci su napisali po dvije prekršajne prijave zbog svađe, vikanja ili tuče na javnom mjestu te omalovažavanja ili vrijeđanja državnih organa ili službene osobe koja obavlja svoju službu.

Zlouporaba droge i prometni prekršaj

Jedna prijava podignuta je po članku 5. toga Zakona koji se odnosi na izvođenje, reproduciranje pjesama, skladbi i tekstova ili nošenje ili isticanje simbola tekstova, slika i crteža kojima se remeti javni red i mir te na nedopušteno prenošenje javne priredbe i manifestacije izvan prostora, kao i na raspačavanje tiskanih i snimljenih stvari na neuobičajeno nametljiv i drzak način.

Dvoje prekršitelja prijavljeno je po Zakonu o javnom okupljanju i to po članku koji zabranjuje nošenje odore, dijelova odore, odjeće, oznake ili drugih obilježja kojima se poziva na rat ili potiče na rat ili uporabu nasilja, na nacionalnu rasnu ili vjersku mržnju ili bilo koji oblik nesnošljivosti. Dva prekršaja zabilježena su zbog zlouporabe opojnih droga, a jedan je prometni prekršaj zbog vožnje na motociklu bez kacige.

Na Trgu Ante Starčevića nijedan prekršaj

Policija tijekom obilježavanja proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te obljetnice vojno-redarstvene operacije "Oluja" ranije na kninskom Trgu Ante Starčevića, gdje je bilo 25 tisuća ljudi, nije zabilježila nijedan prekršaj, izvijestila je policija.

>>Na prepunom stadionu Thompsonovim koncertom završena proslava Oluje

>>Thompson predvodio kolonu bajkera od Čavoglava do Knina

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 159

RA
ravko1952
11:23 06.08.2015.

Ma zamislite. Ran ko vi policajci našli jednoga bez kacige. Strašno! U zatvor s njim.

PA
pavo
13:10 06.08.2015.

Volim svoj hrvatski dom.

IM
Immanuell
13:14 06.08.2015.

E dajte više..... 20 i kusur godina vozi istu rutu bez kacige i uvijek izvikuje isti pozdrav domovini, što se ima provjeravati....... Mora da je promijenio folklor..... Ostavite čovjeka na miru, narod ga voli i taj dan neka mu bude kako mu je volja. Nikad nije divljao tim motorom, nikad nikoga ugrozio u prometu. Vozio je bez kacige da ga narod vidi, jer ga želi vidjeti. Okanite se glupih pritisaka, pojedincima iz naroda ova svetkovina pomaže da prežive do iduće godine, psihički ne bi izdržali život bez takvih proslava i sjećanja na dane ratovanja. Što vas to smeta, što hoćete od tih ljudi? Pustite ih na miru da slave i svetkuju kako hoće!