ne pridržavaju se

Policija ima pune ruke posla: Oboljeli se ne drže izolacije, druže se bez obzira na mjere

Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Podstrana: Policija kontrolira propusnice vozača na jednoj od kontrolnih točaka
02.12.2020.
u 12:33
Provedenim istraživanjem utvrđeno je da je 22-godišnjak doveo u opasnost od širenja zarazne bolesti najmanje jednu osobu budući da je upravljajući osobnim automobilom u prometu u Vinkovcima, u Lapovačkoj ulici, imao suvozačicu.
Pogledaj originalni članak

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske proveli su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti.

Naime, sumnja se da je osumnjičeni 25. studenoga 2020. godine, u točno neutvrđenom vremenu, napustio adresu svog boravka iako mu je epidemiolog odredio mjeru liječenja u kući jer je bio pozitivan na COVID-19.

Provedenim istraživanjem utvrđeno je da je 22-godišnjak doveo u opasnost od širenja zarazne bolesti najmanje jednu osobu budući da je upravljajući osobnim automobilom u prometu u Vinkovcima, u Lapovačkoj ulici, imao suvozačicu.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kaznena je prijava podnesena Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima.

Još jedno počinjenje kaznenog djela zabilježeno je jučer na širem đurđevačkom području u zatvorenom ugostiteljskom objektu gdje se nalazilo više osoba koje su konzumirale pića, a među njima i 24-godišnjakinja kojoj je izrečena mjera COVID – liječenje u kući od 23. studenoga 2020.g do 3. prosinca 2020. godine, koju nije poštovala, čime je dovela u opasnost druge ljude da im prenese zaraznu bolest.

O događaju je izviješten epidemiolog Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti protiv 24-godišnjakinje bit će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

VIDEO: Biste li se cijepili protiv koronavirusa? Provjerite što kažu građani

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 20

Avatar abakus
abakus
13:15 02.12.2020.

Ne nosite mobitele, ljudi, preko njih vas lociraju. Ako idete van iako su vam odredili zatvor (bez krivnje i bez suda i presude, a kamo li žalbenog postupka), ostavite mobitel kod kuće.

K1
Kalimero_12
22:34 02.12.2020.

Samo strogo po džepu, tako bagra najbolje uči, a one koji zaraze druge te prouzroče tešku bolest ili smrt sudski goniti za ugrožavanje zdravlja ili za ubojstvo iz nehata.

BL
Blender
15:06 02.12.2020.

Nakon sto je provedena kriminalisticka obrada??? Pa dali to spada u prekrsaje ili kriminal???