PREDVIĐANJA Najavljeno lijepo vrijeme i gužve za vikend

Policija i liječnici savjetuju više opreza

10.04.2009.
u 23:00
Pogledaj originalni članak

Premda obično na velike dane pada kiša i puk kaže da i nebo plače nad zemaljskom sudbinom Spasitelja, ove godine meteorolozi najavljuju ugodno i toplo vrijeme, s mogućom tek umjerenom naoblakom za najveći katolički blagdan.

Kiša u ponedjeljak
U Hercegovini će okrenuti na kišu na Uskrsni ponedjeljak, najvjerojatnije u popodnevnim satima, s tim da će se u Bosni zadržati suho vrijeme. Temperature će se na ovaj blagdanski vikend u Hercegovini kretati od 11 Celzijevih stupnjeva izjutra do čak 24 stupnja tijekom dana, dok će u Bosni taj raspon ići od nešto nižih 8 do najviše 22 stupnja.

Iz glavnoga ureda Granične policije BiH u Sarajevu upozorili su nas da, sukladno ranijem iskustvu s terena, očekuju povećan intenzitet prometa na graničnim prijelazima, ali ograničeno na područje Doljana, dakle kod Metkovića, otkuda svake godine najveći broj ljudi uđe u Hercegovinu kako bi s obiteljima proslavio Uskrs.

- Nešto će manjeg povećanja intenziteta biti i na drugim prijelazima, posebice na Crvenom grmu kod Ljubuškoga, Vinjanima kod Imotskoga i Kamenskom kod Livna, ali gužve i moguće zastoje očekujemo samo u Doljanima - kazuje nam službujući granični policajac.

Pazite se hrane
Liječnici u hitnim službama ne očekuju veliki broj intervencija. Jasno, uvijek imaju problema s onima koji pretjeraju s konzumiranjem jela i pića, s tim da upozoravaju da je uskrsno vrijeme posebno osjetljivo za pacijente koji imaju poteškoća sa žući, pa moraju izbjegavati tradicionalnu konzumaciju tvrdo kuhanih jaja.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr