Pogriješili adresu

Policajci upucali psa pa shvatili da su u krivoj kući

Foto: obiteljska fotografija
Policija upucala psa
Foto: obiteljska fotografija
Policija upucala psa
10.10.2014.
u 10:04
– Odgovarala sam na njihova pitanja kada je policajac pogledao adresu na našoj kući i rekao 'u krivoj smo kući' – ispričala je vlasnica
Pogledaj originalni članak

Par iz Michigana podignuo je tužbu protiv policije jer su im upucali psa i to zabunom. – Policajci su upali u krivu kuću i upucali tog psa, rekli su vlasnicima da će se pobrinuti za to, no nikad im se nisu javili – rekao je odvjetnik Chris Olson za The Huffington Post. Olson zastupa Ericu Moreno i Katti Putnam čiju su 15-godišnju mješanku Clohe policajci tijekom racije upucali u glavu. Pas je preživio, no prošao je tri operacije i ostao bez dijelova jezika i očnjaka.

– Clohe od tada nije ista. Zbilja me ljuti i brine sustav i kako stvari funkcioniraju – rekla je Katti. Tog dana policijski istražitelji su u njihovu naselju tražili bjegunca. – Bilo je vruće, prozori i vrata su bili otvoreni, a ja sam sjedila unutra i čitala knjigu – ispričala je vlasnica i dodala kako je tada čula glasan zvuk ispred ulaznih vrata. – Sljedeće što sam vidjela bila je policijska ekipa koja nam je okružila kuću. Izašla sam na trijem i rekli su mi da traže bjegunca.  – Odgovarala sam na njihova pitanja kada je policajac pogledao adresu na našoj kući i rekao "u krivoj smo kući" – ispričala je vlasnica i dodala kako je policija njihovu kuću zamijenila sa susjedovom u kojoj se navodno skrivao bjegunac.

Susjed Jimmy Armstrong vidio je trenutak kad je policija upucala psa. – Clohe ih nije niti napadala niti režala na njih, upucali su je bez razloga – ispričao je susjed. Inspektor koji je upucao psa navodno je opalio i drugi metak kojim ga je promašio. Tada se vlasnica Katti ispriječila ispred psa i počela vikati da zašto joj pucaju na psa i da su u krivoj kući. Kada je policija shvatila da je riječ o velikoj pogrešci, rekli su im da će riješiti stvar te su ih uputili u veterinarsku kliniku. No, nakon toga im se više nisu javili i slučaj je na sudu.

>> Pas rastrgao 6-mjesečnu bebu pa krenuo na baku koja ju je pokušala spasiti

>> Išao se svađati s drugim vozačem, nije očekivao ono što se dogodilo

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar žič
žič
10:59 10.10.2014.

policijska država,od demokracije samo D

Avatar fredi
fredi
10:43 10.10.2014.

Idioti uništili posljednje mjesece života jadnom psu!

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
20:55 10.10.2014.

Izgleda da promoteri slobode i demokracije u obrani ovih i drugih američkih (samorazumljivo i hrvatskih) svetinja, najviše koriste rešeto metodu. Kada nije crnac na dispoziciji, može biti i pas, zar ne?