iz virovitice

Policajci prepješačili 40 km u znak sjećanja na nevine žrtve rata

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Policajci prepješačili 40 km u znak sjećanja na nevine žrtve rata
12.12.2012.
u 15:14
Virovitički policajci prepješačili su 40 kilometara kako bi iskazali poštovanje i sjećanje na 47 nevinih građana koji su ubijeni u Voćinu 13. 12. 1991.
Pogledaj originalni članak

Virovitički interventi policajci IJP Virovitica stavili su na kušnju svoju fizičku izdržljivost kada su se u 8.30 sati u utorak zaputili na put od Virovitice do Voćina dug 40 kilometara. Pije puta blagoslovio ih je fra Ivica Šoh koji im je poželio uspješnost u svladavanju mukotrpnog puta koji su prošli kroz snijeg, hladnoću, niske temperature i maglu te izrazito nepristupačan teren.

Tijekom pješačenja nekoliko puta okrijepili su se čajem i vodom te su neumorno nastavljali dalje. Na putu su policajci naizmjence nosili i hrvatsku zastavu na metalnom koplju. U Voćin su stigli u 15 sati i tamo ih je dočekao župnik Mladen Štirin koji im je u znak zahvale održao prigodnu pobožnost u župnoj crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije. Zapovjednik interventnih policajaca Andrej Hegediš, koji je isto tako pješačio s policajcima, svima je čestitao na iskazanoj izdržljivosti te izrazio ponos na osobnu žrtvu koju su rado podnijeli u znak sjećanja na 47 civila ubijenih 13. 12. 1991. godine.

Sutra će se održati veliko IV. hodočašće hrvatskih branitelja, hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.