Radi naknade štete

Polančecu blokirana imovina radi osiguranja naknade moguće štete

Foto: Anto Magzan/VLM
Polančecu blokirana imovina radi osiguranja naknade moguće štete
08.04.2010.
u 17:19
Polančec posjeduje stan u Zagrebu, kuću u rodnom Đelekovcu te tri milijuna kuna vrijedne dionice Podravke.
Pogledaj originalni članak

Odlukom zagrebačkoga Županijskog suda imovina Damira Polančeca, bivšeg potpredsjednika Vlade uhićenog prošli tjedan u sklopu proširenja istrage policije i USKOK-a oko malverzacija u Podravki, zbog sumnje da je zloporabio položaj od danas je blokirana na zahtjev tužitelja radi osiguranja naknade moguće štete.

Polančecova imovina procjenjuje se na nekoliko milijuna kuna, a posjeduje stan u Zagrebu, kuću u rodnom Đelekovcu te tri milijuna kuna vrijedne dionice Podravke. Sud je također blokirao i imovinu zagrebačkom odvjetniku Zoranu Markoviću, uhićenom zajedno s Polančecom, ali puštenom da se brani sa slobode, osumnjičenom za zloporabu položaja te poticanje na njegovu zloporabu zbog “savjetničkih usluga” koje je pružao Podravki.

Anto Nobilo, odvjetnik Damira Polančeca, još nije dobio službenu obavijest suda da je imovina njegova klijenta blokirana. Sudac istrage Krešimir Devčić, podsjetimo, odredio je bivšem Vladinu potpredsjedniku mjesec dana zadržavanja u istražnom zatvoru zbog mogućeg utjecaja na svjedoke koje USKOK još treba ispitati.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 30

PI
Pippo9
20:08 08.04.2010.

Eto ovo je dokaz da pravosude,radi odlicno svoj posao,i da nema povlastenih.

MM
Mladen Miletić
22:37 08.04.2010.

jedini tko je imao ima i imat če večinu prijatelja u Saboru i ztato ga puste na miru i financiraju ga je nevini heroj hrvat Glavaš ! Ostalo je sve stoka za progon do beskraja zatvor i otimačinu imovine... Zahebana EU mafija stroga ne samo da Sandera steraše bez povratka nego i nekima koji im nedajun Podravku trgaju noge !

Avatar Vladimir1204
Vladimir1204
19:31 08.04.2010.

Polancec ce \"odraditi\" mjesec dana i nikom nista, kao po obicaju.