12 osoba

Pokušali unijeti drogu i 230 komada lijekova u RH

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
droga garden
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
droga garden
18.08.2014.
u 14:36
Radi se o osam stranih i četiri hrvatska državljana kod kojih su opojna sredstva pronađena prilikom ulazne odnosno izlazne granične kontrole na graničnim prijelazima, te na područjima Dubrovnika, Orebića, Trpnja i Metkovića
Pogledaj originalni članak

Tijekom posljednjeg vikenda na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske 12 osoba zatečeno je s manjom količinom marihuane, hašiša, ecstasyja i 230 komada lijekova koji se nalaze na popisu droga.

Radi se o osam stranih i četiri hrvatska državljana kod kojih su opojna sredstva pronađena prilikom ulazne odnosno izlazne granične kontrole na graničnim prijelazima, te na područjima Dubrovnika, Orebića, Trpnja i Metkovića, javlja dubrovačko-neretvanska policija. Hrvatski i strani državljani prekršajno su sankcionirani sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

Tako je bio i u slučaju 24-godišnjeg državljanina Njemačke koji je 15. kolovoza pristupio graničnom prijelazu Klek. Suradnjom policijskih službenika Postaje granične policije Metković i djelatnika carine, u pretincu vozila njemačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao, pronađena je pvc vrećica sa 35 sjemenki indijske konoplje zbog čega se posumnjalo na krijumčarenje.

Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku obavljena je pretraga vozila kada je u putnoj torbi pronađeno više od 700 grama amphetamina te preko 600 grama praškaste materije-punila koji služi za povećanje mase droge. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, državljanin Njemačke je u subotu predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

>>Policijska ovčarka Lana nanjušila 6,3 kg heroina vrijednog 1,4 milijuna kuna

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.