ČAKOVEC

Pokrenuta istraga zbog pogibije 69-godišnjeg građevinskog radnika

Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
Kaciga
Foto: Ilustracija: Marijan Susenj/PIXSELL
kaciga, radnik
Foto: Grgo Jelavic/Pixsell
Ljestve - ilustracija
25.01.2023.
u 18:45
Građevinski radnik poginuo je od ozljeda zadobivenih padom s ljestvi. Protiv odgovorne osobe okrivljenog trgovačkog društva podignuta je optužnica jer se sumnja da nisu poštovali propisane mjere zaštite na radu
Pogledaj originalni članak

Zbog sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti pokrenuta je istraga protiv 44-godišnje odgovorne osobe okrivljenog trgovačkog društva za provođenje mjera zaštite na radu. Prilikom obnove fasade obiteljske kuće 21. ožujka 2022. godine u Čakovcu dao je 69-godišnjem zaposleniku na korištenje neispravne aluminijske ljestve koje se nisu smjele koristiti jer na završecima nisu imale gume za sprječavanje proklizavanja.

- Osnovano se sumnja i da nije osigurao da 69-godišnjak koristi zaštitnu građevinsku kacigu ni zaštitni pojas radeći na visini većoj od tri metra  pa je uslijed tih propusta prilikom silaska sa skele pao s ljestvi na zemlju i zadobio teške ozljede glave i trupa, od kojih je preminuo idućeg dana u bolnici - izvijestio je DORH.


>> VIDEO: Za nekoliko regija upaljen meteoalarm, HAK upozorava: 'Otežano se vozi zbog snijega'

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DA
davidbraco
23:17 25.01.2023.

Doktori mogu raditi i do 80 godina to razumijem.Pa i advokati,ali 69 godišnji građevinski radnik ????

DA
davidbraco
23:15 25.01.2023.

69 godišnji građevinski radnik?!?Nije išao u penziju jer ne bi imao za račune i hranu..ili..volio je raditi.Uskoro očekujemo vjesti o 73 godišnjem variocu . S posla u grob.