prelazak granice

Pograničnu propusnicu građanima BiH izdavat će naš MUP za 225 kn

Foto: 'Ivica Galovic/PIXSELL'
Pograničnu propusnicu građanima BiH izdavat će naš MUP za 225 kn
16.07.2013.
u 19:03
Zahtjevi za propusnice još se ne mogu podnositi jer računalna aplikacija nije završena, poručili su iz Brodsko-posavske županije
Pogledaj originalni članak

Pogranične propusnice ubuduće će građanima BiH izdavati hrvatski MUP, a građanima Hrvatske granična policija i Ministarstvo vanjskih poslova BiH. Predstavnici MUP-a i Agencije za komercijalnu djelatnost Hrvatske te Agencije za identifikacijske dokumente i razmjenu podataka BiH dogovorili su i predložili iznos od 225 kuna za plaćanje propusnice.

– Zahtjevi za pogranične propusnice još se ne mogu podnositi jer računalna aplikacija još nije završena. No, u Brodsko-posavskoj županiji još uvijek nitko nije ni pokazao interes za dobivanje propusnice – kaže Kata Nujić, glasnogovornica PU brodsko-posavske.

Pogranične propusnice mogu dobiti svi građani koji žive unutar pet kilometara od granice, a jedna od prednosti im je što omogućuje ostanak u pograničnom pojasu susjedne zemlje bez prijave prebivališta do sedam dana, koji se može produljiti do 30 dana.

Izmjenama zakona od 1. srpnja predviđeno je da građani s propusnicama granicu mogu prelaziti i na međunarodnim cestovnim prijelazima, a ne samo malograničnim skelskim. Ipak, ni to nije povećalo zanimanje za ovu ispravu, a kako joj je cijena sada više nego utrostručena, prije je bila 60 kuna, veći se interes i ne očekuje. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.