Veterani 4. GB:

'Podržavamo Bulja, uskratite gostoprimstvo srpskim diplomatima'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
'Podržavamo Bulja, uskratite gostoprimstvo srpskim diplomatima'
20.04.2018.
u 18:09
Veterani kažu da su nakon Šešeljevog incidenta uslijedile nedopustive relativizacije i sramotne izjave
Pogledaj originalni članak

Veterani 4. gardijske brigade podržali su svog suborca i saborskog zastupnika Miru Bulja nakon što je predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković usporedila nedavni incident ratnog zločinca Vojislava Šešelja s Buljevim pitanjem predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

- Sramotni incident gaženja simbola hrvatske države, zapravo poricanja hrvatske državnosti, ni na koji se način ne može usporediti s upitom o posjetu Glini saborskog zastupnika Mira Bulja koje je uputio predsjedniku RS Aleksandru Vučiću tijekom njegove zadnje posjete Republici Hrvatskoj - priopćili su.

Foto: Branimir Bradarić
Gordan Jandroković u prvom službenom posjetu Srbiji
Foto: Branimir Bradarić
Gordan Jandroković u prvom službenom posjetu Srbiji
Foto: Branimir Bradarić
Gordan Jandroković
Foto: Branimir Bradarić
Gordan Jandroković
Foto: Branimir Bradarić
Gordan Jandroković

Veterani kažu da su nakon Šešeljevog incidenta uslijedile nedopustive relativizacije i sramotne izjave

- Ovakva usporedba, koja pritom dolazi od samog vrha političke strukture Republike Srbije, pokazuje da Vlada RS odbija preuzimanje odgovornosti za svoju ulogu u Domovinskom ratu kao i suočavanje s reliktima prošlosti bez kojih se jednostavno ne može graditi dobrosusjedski odnos dviju zemalja. Ovim činom, kao i izostankom reakcije nadležnih hrvatskih institucija, duboko su povrijeđeni osjećaji svih veterana 4. gardijske brigade kao i svih ostalih hrvatskih branitelja! Miro Bulj, u najtežem trenutku za našu domovinu nije prezao pristupiti 4. brigadi ZNG i, ako treba, položiti život za neovisnost i slobodu Hrvatske. Zato zahtijevamo od nadležnih institucija da se hitno očituju zašto nisu spremne braniti dignitet Hrvatskog sabora i njegovih zastupnika te zbog čega dopuštaju napade na dragovoljce Domovinskog rata, časne pojedince koji su iz osvajačkih kandži iščupali hrvatsku grudu - stoji u priopćenju.

Veterani 4. gardijske brigade također kažu da, ako je Republika Hrvatska odlučila uskratiti gostoprimstvo ruskom diplomatu na zahtjev Velike Britanije, ne vide razloga da se zbog ovog čina ne uskrati gostoprimstvo srpskim diplomatima.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 129

DU
Deleted user
18:56 20.04.2018.

nema sanse da im zabrane dolazak... nemaju testise za tako nesto... jos na godisnjicu genocida nad Srbima

HI
Hik
19:37 20.04.2018.

@PrinciPGavrilo:: Moras citati povijest koju je napisal Dr Stjepan Razum. On je objasnil kak niti jedan srbin ili Zidov nije ubijen u Jasenovcu od 1941 do 1945. Onda je dosel srbin tito i posle 1945 je tu ubil Milijun Hrvata i lagal nakon toga kak su to srbi. To sam cital u Vecernjaku kak je Dr Razum objasnil. Kuzim kak nemas naobrazbu ali se nadam da ovo shvacas.

DO
donomarincic
21:07 20.04.2018.

malo nas je al smo govna osim sportaša ibranitelja