HOBI BOGATUNA

Podmornice su postale omiljena igračka današnjih milijardera

Foto: 'Lionel HahnPress Association/Pix'
Podmornice su postale omiljena igračka današnjih milijardera
05.04.2012.
u 21:30
Graditelj podmornica Charles Kohnen ističe da vlastite podmornice ima desetak svjetskih bogataša, no da broj stalno raste
Pogledaj originalni članak

Omiljena su igračka današnjih bogataša podmornice! Više im nisu dovoljni privatni otoci, zrakoplovi, helikopteri... Nova strast milijardera postale su podmornice kojima pokušavaju dosegnuti dno i istražiti do sada neistraženo. Nakon što se prije desetak dana proslavljeni kanadski redatelj James Cameron spustio na Marijansku brazdu – najdublju točku točku svijeta – sada se na drugom kraju svijeta u Portoriku britanski pustolov i milijarder Richard Branson priprema spustiti 8600 metara duboko u Atlantik svojom podmornicom Virgin Oceanic.

Graditelj podmornica Charles Kohnen ističe da vlastite podmornice ima desetak svjetskih bogataša, no da u posljednje vrijeme raste broj kupaca.

Cijena je obične podmornice od jednog do tri milijuna dolara, a najskuplji model stoji 78 milijuna. Godišnji su troškovi održavanja do 20.000 dolara.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

NN
nato nece proci
21:49 05.04.2012.

da li imaju i torpeda?