OZLIJEDILO DVOJE

Podignuta optužnica protiv 65-godišnjakinje, na gliser unijela bombu koja je eksplodirala

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
policijski brod
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
policijski brod
11.08.2021.
u 12:41
Bombu je zajedno sa svojim stvarima odložila u potpalublje glisera
Pogledaj originalni članak

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podignulo je optužnicu protiv hrvatske državljanke (1956.) zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, jer je na gliser na kvarnerskom području u svibnju prošle godine unijela bombu, koja je eksplodirala i teško ozlijedila nju i još jednu osobu.

Kako je priopćeno na stranicama Državog odvjetništva, optužnicom, podignutom nakon provedene istrage, okrivljenici se stavlja na teret da je 9. svibnja 2020., protivno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja, svjesna da time može ugroziti život ljudi i pristajući na to, na gliser na kojem je, uz nju, bilo još sedam osoba, unijela bombu.

Bombu je zajedno sa svojim stvarima odložila u potpalublje glisera.

Tijekom plovidbe je došlo do aktiviranja bombe pri čemu su, uslijed eksplozije, okrivljenica i još jedna osoba zadobile višestruke tjelesne ozljede opasne po život.

VIDEO Otac (46) i maloljetni sin ronili na Korčuli: On poginuo, dječak hitno prebačen u bolnicu

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

HR
HrvatskiPredsjednik
14:23 11.08.2021.

Znam za taj slucaj odmah od pocetka jer poznajem suputnike. To se desilo prije godinu dana a zasto do sada nije stavljeno u javnost to je pitanje za milijun kuna. Nastradao je kao kolaterarna zrtva organizator okupljanja poznati vlasnik autokuce u Rijeci koji je ujedno i vlasnik broda te muz 65 godisnjakinje (izgubio oko) a zena (rucno izradjena bomba/kuglice/cavli) ostala je bez noge. Njezin muz inace pomorac trebao je otici u penziju unutar godine dana tako da samo mozemo naslutiti pozadinu svega. Ajde VL dajte malo precizniji izvjestaj a ne da moram ja...............

XA
xaron
22:16 11.08.2021.

Nema imena ? To upučuje na neku manjinu.

VE
velma
13:51 11.08.2021.

Kako da za taj biser saznajemo tek sad,očito je netko zatajio ovaj incident,a to je zaslužila teško ranjavanje je,samo šteta druge, kolateralne žrtve...