Kolinda Grabar-Kitarović:

'Počnite se ponašati odgovorno, građani i s jedne i s druge strane siti su ovakvih provokacija'

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell
Kolinda Grabar KItarović
07.09.2019.
u 18:32
Postoje jasna pravila i procedure najave prelaska državne granice koje srbijanska strana nije poštivala, kaže Kolinda Grabar-Kitarović
Pogledaj originalni članak

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović komentirala je incident na hrvatskoj granici, odnosno zabranu ulaska izaslanstva vojske Srbije u Hrvatsku.

– Pokušaji provokacija i izazivanja incidenata sa susjedima, a kako bi se skrenula pozornost s teškog unutarnjopolitičkog stanja u Srbiji, opet pokazuju svu nazadnost i neodgovornost srbijanske politike. Postoje jasna pravila i procedure najave prelaska državne granice koje srbijanska strana nije poštivala. Zato učinjeni propust predstavlja samo još jedan primjer neprimjerenog postupanja Srbije u međudržavnim odnosima – napisala je predsjednica na Twitteru i dodala:

– Očekujem da se srbijanska strana počne ponašati odgovorno jer su građani i s jedne i s druge strane siti ovakvih provokacija.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 87

DU
Deleted user
18:52 07.09.2019.

Toliko prozirno da treba protjerati iz RH nekog njihovog diplomata, npr. onaj iz Rijeke je ex šef BIA i sigurno nije poslan baš u Rijeku zbog creske janjetine. Uostalom, čitajte; /Naime, generalni konzul Srbije u Rijeci je Goran Petrović, nekadašnji direktor Bezbednosno- informativne agencije (BIA), službe nasljednice nekadašnje Državne bezbednosti (SDB/UDBA). Sada je postalo očito da se radi o ružnoj obavještajnoj spletki u kojoj je sudjelovao navodni diplomat Goran Petrović, iskoristivši čovjeka krajnje suspektne prošlosti i očito i danas konfliktne osobe, za prebacivanje nestabilnosti i političkih napetosti u Hrvatsku. Vremenska koincidencija slučaja s Viškova i iz Valbandona govori o istoj režiji i istim motivima. Srbija je u izrazito teškoj situaciji i mora se suočiti s odlukom o priznavanju Kosova, želi li nastaviti pregovore o članstvu s EU (u koje, doduše, više nitko ne polaže nadu) pa zato nastoji izazvati nestabilnosti u susjedstvu///

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
19:00 07.09.2019.

Bravo predsjednice, kulturno i drzavnicki!!!Njima nista ne preostaje osim pokusaja provokacija, zanimljivo gledati kak su i turbo desnicari na njihovoj strani.

CR
CroAx
18:42 07.09.2019.

Tako je, lupi šakom o stol!