Svjetski čelnici

Kreće zatopljenje odnosa? Trump i Putin u subotu će razgovarati

Foto: Reuters
FILE PHOTO: A billboard showing a pictures of US president-elect Donald Trump and Russian President Vladimir Putin is seen through pedestrians in Danilovgrad, Montenegro, November 16, 2016. REUTERS/Stevo Vasiljevic/File photo TPX IMAGES OF THE DAY
Foto: Reuters/PIXSELL
Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
Vladimir Putin
Foto: Reuters
Peruvian shamans holding a poster of U.S. President-elect Donald Trump and Russian President Vladimir Putin perform a ritual of predictions for the new year at Pescadores beach in Chorrillos, Lima, Peru, December 29, 2016. REUTERS/Mariana Bazo
27.01.2017.
u 09:15
Telefonski razgovor bit će ključni prvi korak prema onome za što se Kremlj i Bijela kuća nadaju da će biti zatopljavanje odnosa koji su bili opterećeni za vrijeme prijašnje američke administracije
Pogledaj originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin i američki predsjednik Donald Trump trebali bi u subotu telefonski razgovarati, objavio je Kremlj u petak, a to je prvi razgovor dvojice čelnika otkad je Trump preuzeo dužnost.  

Telefonski razgovor bit će ključni prvi korak prema onome za što se Kremlj i Bijela kuća nadaju da će biti zatopljavanje odnosa koji su bili opterećeni za vrijeme prijašnje američke administracije.

Njihov razgovor također će biti tema pomne analize Trumpovih kritičara nakon što su američke obavještajne agencije optužile ruske sigurnosne službe da pokušavaju utjecati na američke predsjedničke izbore u Trumpovu korist.

Na pitanje ruskih novinskih agencija hoće li do telefonskog razgovora doći  u subotu, Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov to je potvrdio, no nije iznio nikakve detalje.

Za vrijeme američke izborne kampanje, Trump je u više navrata pozitivno govorio o Putinu, na što je ruski predsjednik uzvratio pohvalama. Rekli su kako se nadaju da bi mogli obnoviti odnose.

Trump je najavio mogućnost ponovnog razmatranja sankcija nametnutih Rusiji nakon što je Moskva pripojila ukrajinski poluotok Krim 2014. te pomogla separatističkim pobunjenicima koji se bore protiv vladinih snaga na istoku Ukrajine. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

Avatar Bjesomar
Bjesomar
10:20 27.01.2017.

Zašto mi se brišu komentari?? Nisam koristio nikave loše riječi? Bravo VL ..klap-klap

PO
pointmaker
09:42 27.01.2017.

samo neka prestanu tenzije, gradnje štitova dovlačenje amera u istočnu evropu, gradnje "štitova" a amerikancima neka kroji kako hoće.

NE
nevjerujženikojalaže
11:01 27.01.2017.

vrijeme je da se snize tenzije i počne normalno živjeti, bar što se ove teme tiče.