bivši francuski premijer danas pred sudom

Počinje najbombastičnije političko suđenje u Francuskoj

Foto: Reuters
Počinje najbombastičnije političko suđenje u Francuskoj
21.09.2009.
u 09:58
Afera Clearstream dogodila se 2004. godine. Villepin i Sarkozy bili su suparnici jer se očekivalo da će se obojica kandidirati za predsjednika Francuske na izborima 2007., na kojima Villepin ipak nije sudjelovao.
Pogledaj originalni članak

Bivši francuski premijer Dominique de Villepin danas bi se trebao pojaviti pred sudom pod optužbom da je skovao zavjeru kako bi oklevetao sadašnjeg predsjednika Nicolasa Sarkozyja prije izbora 2007.

Suđenje bivšem francuskom premijeru i na samom početku ocijenjeno je kao najbombastičnije političko suđenje, a očekuje se da će trajati jedan mjesec. Ako ga proglase krivim, Villepin bi mogao dobiti pet godina zatvora i platiti kaznu u iznosu od 45.000 eura.

Villepin je optužen za pokušaj manipuliranja pravosudnom istragom korupcije kako bi diskreditirao Sarkozyja.

Taj slučaj, nazvan "afera Clearstream", dogodio se 2004. Villepin i Sarkozy bili su suparnici jer se očekivalo da će se obojica kandidirati za predsjednika Francuske na izborima 2007., na kojima Villepin ipak nije sudjelovao.

Skandal je izbio kada je jedan sudac anonimno dobio CD ROM s podacima koji optužuju Sarkozyja i druge visoke dužnosnike da su koristili luksemburšku banku Clearstream za skrivanje zarade od prodaje francuskih fregata Tajvanu 1991. Istraga je pokazala da su optužbe bile lažne. 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.