počelo suđenje

Manijak se žali! Sudac je došao k meni u zatvor i rekao: 'Ja ću ti suditi'

Foto: Dino Stanin/Pixsell
Darko Kovačević
Foto: Dino Stanin/Pixsell
Darko Kovačević
Foto: Dino Stanin/Pixsell
Darko Kovačević
Foto: Dino Stanin/Pixsell
Darko Kovačević
Foto: Dino Stanin/Pixsell
Darko Kovačević
Foto: Dino Stanin/Pixsell
Darko Kovačević
Foto: Dino Stanin/Pixsell
Darko Kovačević
Foto: Dino Stanin/Pixsell
Darko Kovačević
Foto: Dino Stanin/Pixsell
Darko Kovačević
Foto: Dino Stanin/Pixsell
Darko Kovačević
Foto: Dino Stanin/Pixsell
Darko Kovačević
11.10.2018.
u 10:37
Darko Kovačević Daruvarac brutalno je 13. lipnja pretukao svoju 18-godišnju djevojku
Pogledaj originalni članak

Na općinskom sudu u Zadru započelo je suđenje Darku Kovačeviću Daruvarcu za nanošenje teških tjelesnih ozljeda i prijetnju 18-godišnjoj Zadranki.

On joj je prvo krajem svibnja prijetio, a potom je optužujući za varanje brutalno premlatio u jednom zadarskom kafiću udarajući joj glavom o umivaonik i nogama i rukama pred očevicima.

Kovačević je u lisicama na sud doveden iz pritvora, a njegov odvjetnik Andrej Korljan odmah je na početku rasprave zatražio izuzeće suca Tomislava Šimića, predsjednice suda Ane Mišlov i predsjednika Županijskog suda Borisa Babića.

– Postoje okolnosti za sumnju u nepristranost sudaca koje sam naveo. Moj branjenik svjestan je svojih postupaka, svi osuđujemo nasilje, golem značaj dali su mu mediji u kojima je prikazan kao najveći zločinac, monstrum i kreten, održani su i prosvjedi. To je rezultiralo i pokretanjem sustava kontrole u policiji i to pokazuje da je i policija podlegla pritisku medija. To pokazuje i broj novinara koji je danas došao. Sudac je došao kod okrivljenika u zatvor i rekao mu da će mu suditi i da ne traži odgodu, to je kod okrivljenika izazvalo prijetnju i zabrinutost i strah da je i sudac podlegao medijskom pritisku – rekao je odvjetnik Korljan te je predložio da se u postupku ispitaju njegovi ''cimeri'' iz pritvora te pravosudni policajac.

Sudac Šimić kazao je kako mediji ne utječu na njegovu pristranost te da obrana traži izuzeće kako bi se Daruvarac branio sa slobode.

– Obrana ističe da su mediji stvorili medijsku klimu, ali mediji su izvještavali o ovome pa po obrani nigdje u Hrvatskoj ne bi bila pogodna klima za suđenje. Posjetio sam ga u zatvoru jer sam nadležan za obilazak kao sudac istrage i tog dana obišao sam sve zatvorenike. Kleveta je da sam rekao da ne traže on i odvjetnik odgodu. Da sam to rekao, obrana bi izuzeće tražila odmah, a ne sada. Razlog zbog čega ovo obrana radi jest činjenica da maksimalno trajanje pritvora istječe 14. prosinca ako do tada ne bude donesena prvostupanjsku presuda. U slučaju da bi presuda bila osuđujuća i pravomoćna, ne bi izašao iz zatvora nego bi odmah nastavio s odsluživanjem kazne. Da je predmet išao na Vrhovni sud, tamo bi bio nekoliko mjeseci i kazneni postupak ne bi završio do izlaska iz zatvora. Jedini im je cilj da zatvorenik što prije izađe iz zatvora. Ovo je očita zlouporaba procesnih prava obrane – rekao je sudac.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 65

AL
Alkana
11:16 11.10.2018.

Nije ni 10 godina zatvora dovoljno. Treba ga doživotno zatvoriti u ludaru jker čim izađe, ubit će ili nju ili neku drugu. Najstroža kazna!

DA
danijelrukavina4
11:21 11.10.2018.

Nadam se da će cjelokupna javnost pratiti suđenje ovom gospodinu koji je uništio život jednoj djevojci. Nadam se da će za svoje djelo biti primjerno kažnjen i materijalno u vidu PRAVEDNOG obeštećenja za nanesene trajne ozljede i unakaženje djevojke ( u skladu sa posljedicama svojeg nedjela, jer je od djevojke na neki način napravio invalida), a i primjerenom zatvorskom kaznom. Nadam se da će i miniistar pravosuđa sa posebnom pažnjom i zanimanjem pratiti rad suda.

GU
General_U
11:04 11.10.2018.

Jazavac iskompleksirani dajte mu deset godina gnjida...