HU DOBRA VOLJA

Počelo je prikupljane poklona za siromašnu djecu, evo kako možete pomoći

Foto: HU Dobra volja
Foto: HU Dobra volja
Foto: HU Dobra volja
Foto: HU Dobra volja
Foto: HU Dobra volja
Foto: HU Dobra volja
Foto: HU Dobra volja
25.11.2019.
u 07:10
Pokloni se prikupljaju najkasnije do 10.12. jer njihov Djed Božićnjak na put kreće 15.12.
Pogledaj originalni članak

Humanitarna udruga Dobra volja i ove godine organizira prikupljanje poklona za djecu čije se obitelji nalaze u teškoj materijalnoj situaciji. 

Na stranicama udruge možete pronaći popis djece pokraj čijih se imena nalazi i poklon koji su zaželjeli. Ukoliko ste u prilici ispuniti želju djetetu možete se upisati.

- Poklon možete zapakirati u prozirni celofan ili kutiju koju možemo otvoriti jer ćemo morati škicnuti u nju
da bi u papire upisali vrijednost svake Vaše donacije, a i zbog sigurnosti djece - poručuju iz udruge Dobra volja.

Napominju kako za Božić prikupljaju isključivo nove stvari za djecu jer 'barem za Božić djeca trebaju dobiti nešto što je samo njihovo i namijenjeno samo njima'.

Pokloni se prikupljaju najkasnije do 20.12.

- Ako niste izabrali niti jedno dijete s popisa, uvijek možete pomoći u vidu hrane, higijenskih potrepština i slatkiša,
trebat će nam puunoo slatkiša da obogatimo naše poklone za klince. Roditelji , bake i djedovi uživaju u keksima i čokoladi - poručuju iz udruge i dodaju da se mogu kupiti higijenske potrepštine, hrana u konzervi, Čokolino i čokoladni namazi, suhomesnati proizvodi, sir, juhe u vrećici i druge stvari, a ako nisu raspoloženi za kupovinu mogu donirati i darovne kartice različitih trgovačkih centara.

Nakon što je dugo volontirala Marijana Matešić otvorila je prije nekoliko godina svoju udrugu Dobra volja i to zbog velikog broja obitelji kojima je potrebna pomoć. Ova majka petero djece neumorno obilazi siromašne i potrebite, a više informacija o tome kako pomoći siromašnima možete pronaći na njihovoj Facebook stranici i na njihovoj internet stranici.

Priča HU Dobra volja počela je prije otprilike 4 godine. Tada nas je, kao i cijelu Hrvatsku ganula priča o samohranom ocu Matiji koji se u neimaštini brinuo  za svoga sina i odvajao od sebe da bi njegov Milan mogao ići sa svojih razredom na školsko putovanje. Milanove suze nas nisu mogle ostaviti ravnodušnima. Milan je živio u trošnoj kućici a sada uz pomoć predivnih ljudi ima prekrasan dom.

Foto: HU Dobra volja

Udruzi je u planu  sagraditi kućicu i za jednu Viki koja ima Down sindrom i živi u trošnoj kućici sa svojom bolesnom majkom i ocem kojem su zbog bolesti odrezane obje noge. 

U ovih nekoliko godina obišli su preko 150 obitelji diljem Hrvatske. Većini pomažu s hranom, a velik broj obitelji je svake zime u potrebi za ogrjevom.

- Mnogima smo pomogli s namještajem, građevinskim materijalom... Potrebe su razne a naše mogućnosti nažalost nisu beskonačne pa se nekada ne uspije odraditi sve što bi željeli. Među korisnicima imamo najviše obitelji s teško bolesnom djecom, obitelji u kojima je tolika neimaština da djeca doslovno ne mogu sakriti sreću kada im donesemo paket hrane, gdje smo vidjeli djecu koja vade hrenovke iz paketa i jedu ih onako nekuhane, djeca koja su Nutellu vidjela samo na TV-u... Sve ono što je nama svakodnevno i pod "normalno", njima je ogromno veselje. Vidiš ih onako vesele i raspadneš se na 100 komada u sebi jer znaš da je takve djece na stotinu i da ne možeš pomoći svima, ne možeš promijeniti svijet.. Ali možemo promijeniti barem nečiji dan, tjedan, blagdan.. tako svake godine imamo akciju Božić s Dobrom voljom gdje darivamo preko 120 djece kojima je ono što im donesemo jedini poklon koji dobiju cijele godine... A koje su im želje ? Često to budu jedne obične čizme , čizme za u školu da ne idu kroz kišu i snijeg u tenisicama.. Ili čokolada, jedna obična mala čokolada im uljepša dan. Onakva čokolada koju mi kad poželimo, otvorimo ladicu, uzmemo i pojedemo, bez da smo zahvalni. Oni jesu, jako su zahvalni - rekla nam je Marijana Matešić.

Dodaje kako će ove godine četiri ekipe obići Slavoniju, Otočac te Sisak i Zagreb i područja oko tih gradova.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

KO
Kokoiduhovi
08:00 26.11.2019.

Tako je, pozivamo Predsjednicu, Predsjednika Vlade, saborske zastupnike, ministre, direktore državnih agencija i zavoda, tajkune, one koji su kupili vile u Ravnoj Gori, koji imaju jahte,heliče, stanove u Londonu,Parizu, Firenci,Rimu,New Yorku,..da odvoje malo od svojih vječno gladnih usta. I to ne da traže donatore za poklone pa da ih daju kao svoje, ili da se kupi na trošak proračuna, pa se glumi dobrotvore. Jer nije valjda da će oni koji imaju malo i najmanje, opet biti glavni u pomaganju. Crkva, ona zaista ima, Od toga što ima, isto neka da najpotrebitijima.