TRGOVINA LJUDIMA

Počeli vezu preko društvene mreže, on je namamio u BiH i natjerao na prosjačenje

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Počeli vezu preko društvene mreže, on je namamio u BiH i natjerao na prosjačenje
09.07.2020.
u 08:06
- Nikada nećeš vidjeti svoju obitelj ne budeš li radila što tražim - prijetio joj je
Pogledaj originalni članak

Da treba biti oprezan u komunikaciji preko društvenih mreža, na teži je način naučila djevojka, koja se umjesto u romantičnoj vezi, našla u paklu. A zbog onog što joj je učinio, 28-godišnjak, inače državljanin BiH, je kazneno prijavljen za trgovinu ljudima.

Priča je počela na jednoj od društvenih mreža u veljači 2018. i trajala je do rujna 2019. Osumnjičeni 28-godišnjak se lažno predstavljao te je slao zahtjeve za prijateljstvom raznim djevojkama. Tako je pristupio i žrtvi, s kojom se prvo dopisivao preko interneta, da bi se potom njih dvoje upoznali i u stvarnom svijetu. Počeli su vezu, a djevojka je kako kaže tužiteljstvo, prema 28-godišnjaku postala emocionalno ovisna. On ju je pak uvjerio da bi trebala doći i BiH i s njim početi živjeti. Prevarom ju je namamimo da dođe u BiH u koju je došla 11. srpnja 2018. i tada je za nju počeo pakao. Jer čim je došla, 28-godišnjak joj je uzeo osobnu iskaznicu i mobitel, te joj je onemogućio da se slobodno kreće.

- Nikada nećeš vidjeti svoju obitelj ne budeš li radila što tražim. A vjeruj mi ošišat ću te do gole kože - učestalo je 28-godišnjak prijetio preplašenoj žrtvi koju je uz to i tukao.

Želio ju je poniziti i preplašiti tako da je može natjerati da prosjači za njega. Ona je to i činila pa je obilazila kuće u jednom mjestu u BiH i prosila novac, koji je predavala 28-godišnjaku, a on je taj novac zadržavao za sebe. Sumnjiči ga se i da ju je 20. studenog 2018. natjerao da autobusom ode u Hrvatsku te da tamo u poslovnicama dvaju teleoperatera sklopi ugovore o kupnji dvaju mobitela vrijednih malo manje od 5000 kuna. Prije no što je na graničnom prijelazu ušla u autobus, 28-godišnjak joj je zaprijetio:

- Uništit ću te ako kome išta kažeš!

Kada mu se žrtva vratila, on je od nje uzeo mobitele te ih je prodao, nakon čega su se vratili u BiH. Nadalje, 28-godišnjak se sumnjiči i da je 23. svibnja 2019. sa žrtvom legalno došao u grad na području Splitsko-dalmatinske županije. Njih su dvoje živjeli u apartmanu s njegovom peteročlanom obitelji, u malom stanu i u lošim životnim uvjetima. On je svoju žrtvu prisiljavao da svaki dan od 9 do 18 skuplja i preprodaje plastične boce te njemu predaje većinu novca, a taj životni horo žrtve trajao je do 18. rujna 2019.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ZE
Zeljo1
11:30 09.07.2020.

Drago dijete,gdje tije pamet?