20 tona tjedno

Počela isporuka mandarina iz Opuzena u KBC Zagreb

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Počela isporuka mandarina iz Opuzena u KBC Zagreb
24.10.2014.
u 15:16
Mandarine će biti raspoređene prema iskazanim potrebama pojedinih ustanova Grada Zagreba kao donacija proizvođača, kojima će dio troškova donacije biti naknađeno iz sredstava EU za te namjene
Pogledaj originalni članak

Isporuka mandarina koje doniraju proizvođači mandarina iz doline Neretve zdravstvenim ustanovama Grada Zagreba, počela je danas, javljaju iz KBC-a Zagreb. Po 20 tona tjedno tijekom sljedećih mjesec dana bolnicama u Zagrebu, za koje je prethodno ishođena suglasnost Ministarstva zdravlja i Ministarstva poljoprivrede, isporučit će tvrtka "Mandarinko" d.o.o. iz Opuzena.

Mandarine će biti raspoređene prema iskazanim potrebama pojedinih ustanova Grada Zagreba kao donacija proizvođača, kojima će dio troškova donacije biti naknađeno iz sredstava EU za te namjene. Podsjetimo, višak hrvatskih jabuka i mandarina pogođenih ruskim embargom - čak 7900 tona mandarina i 4050 tona jabuka, prema naputku iz Bruxellesa donirat će se uz europsku odštetu. Proizvođači će dobiti 3,05 kuna po kilogramu jabuka, a 3,90 za kilogram mandarina.

>>Mandarine se neće bacati u Neretvu! Na webu akcija: 3 kn/kg

>>'Treba što više voća i povrća utržiti, jer velika je razlika u cijeni'

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar reference
reference
16:40 24.10.2014.

kojima će dio troškova donacije biti naknađeno iz sredstava EU za te namjene..pa sad ja u slobodnoj dalmaciji citam posve suprotno