Ministar financija upozorio:

'Pobjedom laburista Britanija će brzo biti u gospodarskoj krizi'

Foto: Reuters/PIXSELL
'Pobjedom laburista Britanija će brzo biti u gospodarskoj krizi'
10.11.2019.
u 14:52
Laburisti su oštro odbacili izvješće u kojemu se navodi da će povećati proračunsku potrošnju za 1.2 bilijuna funta u sljedećih pet godina i nazvali to lažnim vijestima
Pogledaj originalni članak

Britanski ministar financija Sajid Javid rekao je danas da će "nesmotreni" proračunski planovi oporbenih Laburista u nekoliko mjeseci dovesti do gospodarske krize ako pobijede na izborima 12. prosinca, pozivajući se na sporno izvješće koje je objavila Konzervativna stranka. 

Laburisti su oštro odbacili izvješće u kojemu se navodi da će povećati proračunsku potrošnju za 1.2 bilijuna funta u sljedećih pet godina i nazvali to lažnim vijestima. Budućnost britanskog gospodarstva, petog najvećeg u svijetu, u središtu je izborne kampanje posljednjih dana. Obje stranke obećavaju veću potrošnju, ali raspravljaju koliko je investicija potrebno i kako ih platiti. 

"To bi bilo potpuno nesmotreno i u nekoliko mjeseci zemlja bi upala u gospodarsku krizu", rekao je Sajid Javid u nedjelju za BBC. 

Konzervativci predvođeni premijerom Borisom Johnsonom i vodeći prema anketama, kažu da se procjena temelji na laburističkom manifestu za izbore 2017. i posljednjim političkim obećanjima. 

"Ovaj smiješan primjer lažnih vijesti torijevaca je neuračunljiva mješavina odbačenih procjena i loše matematike jer znaju da su planovi laburista za istinskom promjenom popularni", rekao je John McDonnell, kandidat laburista za ministra financija. 

Na početku izborne kampanje konzervativci su u prednosti. 

Prema odvojenim anketama u novinama Mail on Sunday i Observer konzervativci su na 41 posto podrške, a laburisti na 29 posto. Anketa Sunday Timesa daje konzervativcima 39 posto podrške, a laburistima 26 posto. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.