morbidna banda

Pljačkaši grobova: tri tisuće eura uzeli su iz lijesa

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Pljačkaši grobova: tri tisuće eura uzeli su iz lijesa
18.04.2014.
u 20:00
Trojica pljačkaša oskvrnula su grobove na romskom groblju u Brodu. Uzimali su nakit i slične dragocjenosti koje bi našli
Pogledaj originalni članak

Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv trojice muškaraca u dobi od 20, 42 i 45 godina s područja Slavonskog Broda, koje se tereti za teške krađe i povrede mira pokojnika. Prema optužnici, oni su u noći od 24. na 25. siječnja provalili u pet grobnica na brodskom Gradskom groblju i pritom s tijela pokojnika pokrali nakit i druge dragocjenosti. Nakon što su s pomoću metalne poluge uklonili kamene ploče, morbidni su lopovi otvorili poklopce drvenih ljesova, dok su one limene isjekli prikladnim alatom. S posmrtnih su ostataka uzeli različite vrste zlatnog nakita poput lančića, narukvica, ogrlica i prstenja, a iz jedne grobnice ukrali su i novac u iznosu od tri tisuće eura.

– Optužnica će danas biti dostavljena optuženicima, koji protiv nje mogu uložiti odgovor u roku od osam dana. Nakon toga slijedi sjednica Optužnog vijeća – kaže glasnogovornica brodskog Općinskog suda Kristine Urbanovski-Zetović. Vandali su nasilno otvarali samo romske grobnice, vjerojatno saznavši za običaj da se pokojnici pokapaju sa svojim nakitom, pa čak i novcem. Oskvrnuće je prvi primijetio Deni Tudor, otac 14-godišnje djevojčice koja je prije sedam godina poginula u prometnoj nesreći.

– Ovo je katastrofa. Ne znam kakvi to monstrumi mogu biti da otvore grobnicu u kojoj je pokopana moja kći, sve raskopaju i razbacaju – govorio je Tudor, zgrožen nezapamćenim vandalizmom. On je zajedno s još tridesetak članova obitelji pokojnika prosvjedovao protiv nesvakidašnjeg bolesnog nedjela na groblju. Za tešku krađu počiniteljima prijeti kazna zatvora od jedne do osam godina zatvora, a za povredu mira pokojnika do godinu dana.

>> Provalio u grobnicu i pokojniku izvadio zlatne zube 

>> Pljačkala grobove da bi ukrasila dvorište

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

IS
istinito
07:19 19.04.2014.

Oni su samo lopovi, a ne morbidna banda. Morbidno je to sto toliko nakita zavrsava pod zemljom , a to lesu nikad trebat nece.

LA
larala
22:36 21.04.2014.

ne znam dal mi se više gade ovi ljigavci koji kradu sa pokojnika i grobova ili, ovi koji ih podržavaju...bolesno i sramotno

PR
prufer
17:55 19.04.2014.

a gdje je bio "sekjuriti boj" ?????