Dobio potporu

Plenkoviću su prva linija obrane u aferi Hotmail – partneri

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Plenkoviću su prva linija obrane u aferi Hotmail – partneri
23.05.2018.
u 08:20
Partnerima HDZ-a prihvatljiva je isključivo većina koju predvodi Plenković, poruka je uoči Sabora HDZ-a u subotu
Pogledaj originalni članak

Premijer Plenković dobio je jučer potporu koalicijskih partnera za imenovanje Darka Horvata ministrom gospodarstva i Tomislava Tolušića potpredsjednikom Vlade za gospodarstvo i strukturne reforme. Upravo Plenkovićevi koalicijski partneri – posebice Milorad Pupovac i Darinko Kosor – prva su linija premijerove obrane u aferi Hotmail koja je uzdrmala i njegovu poziciju predsjednika Vlade i HDZ-a.

Kosor otvoreno, a drugim riječima i Pupovac, u ključnom tjednu za Andreja Plenkovića, uoči Sabora stranke u subotu, poručuju da im je isključivo prihvatljiva vladajuća većina koju predvodi Andrej Plenković. Iako se u HDZ-u, u ovom trenutku, protiv Plenkovića ne pokreće pokret otpora jer HDZ-u izvanredni izbori i rušenje vlastite Vlade nisu opcija, Kosor i Pupovac ipak djeluju preventivno. Na sastanku koalicijskih partnera nitko nije premijeru postavljao pitanja o Šavoriću, ni o spotu koji je Plenković dijelom snimao u Šavorićevu uredu niti o informaciji koju je objavio Nacional, da je Šavorića u neformalnu radnu skupinu koja je radila na lex Agrokor osobno predložio Plenković. Partnerima HDZ-a predstavili su se Horvat i Tolušić u novim ulogama, a danas u 13 sati je zajednička sjednica Odbora za Ustav i Odbora za gospodarstvo kako bi obojica u petak mogla dobiti potvrdu u Saboru.

– Atmosfera je bila smirena, ta pitanja nitko nije otvorio. Spot o kojem se priča sniman je davno prije krize u Agrokoru i ne vidim kakva je to sad vijest. Što se tiče informacije da je Plenković osobno preporučio Šavorića, ni tu ne vidim poseban problem jer, recite mi, što je taj čovjek zapravo krivo napravio – kazao nam je jedan od partnera. Smatra da je Plenkovićeva pozicija sigurna što se tiče koalicijskih partnera.

– Svi problemi koje ima HDZ su u HDZ-u, problema sa strane nema – kaže naš sugovornik, uvjeren da je Plenkovićeva pozicija trenutačno sigurna i da će premijer na svojoj poziciji preživjeti ljeto. Plenkovićevi partneri, stječe se dojam, apsolutno se trude premijeru pomoći u kriznoj situaciji. Dojam je i da se partneri više izlažu za Plenkovića nego njegovi stranački kolege. Primjerice, M. Brkić, zamjenik šefa HDZ-a, ne napada Plenkovića, ali žestoko odgovara Pupovcu na njegovu izjavu da SDSS podržava HDZ da na vlast ne dođe još veće zlo. A Pupovac je trenutačno prva obrana Plenkoviću...

U Tuđmanovo doba HDZ je stalno padao, a onda se ukazao Sanader:

Foto: Siniša Hančić/PIXSELL
Franjo Tuđman
Foto: Sinisa Hančić/PIXSELL
Franjo Tuđman
Foto: Sinisa Hančić/PIXSELL
Franjo Tuđman
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Franjo Tuđman
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Ivo Sanader
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Ivo Sanader i Jadranka Kosor
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Ivo Sanader
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Jadranka Kosor
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
Tomislav Karamarko
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Andrej Plenković

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 43

Avatar tkozna
tkozna
09:00 23.05.2018.

Pokojni predsjednik Franjo Tuđman je imao naziv za takve "koalicije" a ja ih nazivam samoodrživa uhljebljivačka bezidejna i nesposobna koalicija. Za lopovluk je zadužen uži kabinet!

DI
Direkt
08:51 23.05.2018.

Tko bi mogao zamisliti da stub odbrane Hr drži Pupovac. Očito ništa bez srba. Pernar je u pravu. Pupovac više cijeni Hr nego 99%sabora.

CI
cinbenik
08:30 23.05.2018.

citav mandat Anemicnoj branitelja ,bitce briga oko sastavljanja vlade......Racan je,recimo,napustio Budisa ....Nije trgovao i ucjenjivao da bi vladao na stetu Hrvatske,nego je raspisao izbore....I to u najbitnije trenutku za Hrvatsku,kada smo morali napraviti deTudjmanizaciju,da bi napokon krenuli ka EU.....Ovaj nenarodni i nebirani premijer politicke trgovine i ucjena,nece otoci sa laznim domoljubima ,dok nerastjeraju sve Hrvatice i Hrvate i unistenja sve Hrvatsko....