'STRAŠNA NESREĆA'

Plenković, Milanović i Božinović izrazili sućut obiteljima i državljanima Kosova

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
25.07.2021.
u 14:16
"S velikom tugom primili smo vijest o slijetanju autobusa s ceste kod Slavonskog Broda u kojem je život izgubilo 10 ljudi", poručio je Plenković
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izrazio je sućut obiteljima stradalih putnika u teškoj nesreći koja se jutros dogodila kod Slavonskog Broda te je kazao da su se prema tamo uputili ministar Vili Beroš i ravnatelj civilne zaštite Damir Trut.

"S velikom tugom primili smo vijest o slijetanju autobusa s ceste kod Slavonskog Broda u kojem je život izgubilo 10 ljudi. U mislima smo s obiteljima žrtava i vlastima i narodom, kojima izražavamo duboku sućut i suosjećanje. Nadamo se da će se ozlijeđeni putnici oporaviti.

Zbog strašne nesreće razgovarao sam s ministrima Davorom Božinovićem i Vilijem Berošem. Ministar Beroš i ravnatelj civilne zaštite Trut krenuli su prema Slavonskom Brodu kako bi se upoznali sa svim okolnostima nesreće i pružanjem zdravstvene skrbi ozlijeđenim putnicima", napisao je Plenković na Twitteru.

Sućut je izrazio i predsjednik Zoran Milanović.

"Izražavam sućut obiteljima putnika koji su smrtno stradali u prometnoj nesreći koja se dogodila jutros kod Slavonskog Broda, suosjećam s vlastima i narodom Kosova u ovom tužnom trenutku za sve njih. Ozlijeđenim putnicima želim što brži oporavak", poručio je putem Facebooka.

I ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izrazio je u nedjelju sućut obiteljima poginulih poručivši da je Hrvatska u mislima s građanima Kosova.

"Razgovarao sam s kosovskim ministrom obrane Armendom Mehajem i ministrom unutarnjih poslova Xhelalom Sveclom s kojima ćemo kontinuirano razmjenjivati dostupne informacije. Izražavam duboku sućut obiteljima poginulih u teškoj prometnoj nesreći koja se jutros dogodila kod Slavonskog Broda te brz oporavak ozlijeđenih. Hrvatska je u mislima s građanima Kosova", stoji u Božinovićevoj objavi na twitteru.

>> VIDEO Stravična prometna nesreća: Bus pun putnika izletio s ceste, 10 poginulih, deseci ozlijeđenih


 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DU
Deleted user
11:13 25.07.2021.

Znači ne idu tamo kao medicinska ispomoć,da olakšaju i pacijentima i drugim doktorima,već se idu naslikavati i ometati iste dok rade svoj posao

DA
Darlboro
11:21 25.07.2021.

E sad, da nisu išli zašto nisu, ipak je to velika nesreća... A budući da ipak idu, šta će tamo... Uvik kontra!!!