Nije šala

Plaža, bazen, djevojke, partijanje... Dobrodošli u – zatvor!

Foto: Youtube
'Party zatvor' u Venezueli
Foto: Youtube
'Party zatvor' u Venezueli
Foto: Youtube
'Party zatvor' u Venezueli
Foto: Youtube
'Party zatvor' u Venezueli
27.01.2014.
u 18:14
Ovaj nekarakteristični zatvor zaintrigirao je tvrtku Journeyman koja je o njemu snimila dokumentarac.
Pogledaj originalni članak

Plaža, bazen, djevojke, partijanje... i sve to u zatvoru! Iako su zatvori u Latinskoj Americi, kao uostalom i drugdje u svijetu, mračna mjesta, San Antonio u Venezueli je potpuno druga priča. Ovaj zatvor lako bi se mogao zamijeniti s nekim hotelskim kompleksom. "Ovo je raj. Sigurniji ste ovdje nego igdje drugdje u gradu", rekla je psihologinja Karina Hum.

Toliko je dobro da mnogi ne žele otići. No, ispod plesnih partyja i obitelji koje se zabavljaju na suncu svijet droge, oružja i nasilja još uvijek je vidljiv. Glavna faca u zatvoru je moćni i poznati gangster El Conejo. "Vlada ovdje ništa ne kontrolira", kaže Carlos Nieto Palma koji vodi nevladinu organizaciju i koja prati rad zatvora.

Sve to zaintrigiralo je tvrtku Journeyman koja je o životu u ovom nekarakterističnom zatvoru snimila dokumentarac.

>> Zatvorenici u Osijeku traže i po 350.000 kuna zbog skučenosti

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.