Oružane snage

'Platinium Wolf 15' - Zajednička vježba vojski Hrvatske i Srbije

Foto: Goran Jakuš/Pixsell
'Platinium Wolf 15' - Zajednička vježba vojski Hrvatske i Srbije
22.10.2014.
u 18:06
U Srbiji će uz naše i srpske vojnike sudjelovati i vojnici iz Sjedinjenih Američkih Država, Albanije, Bugarske, Makedonije i Rumunjske
Pogledaj originalni članak

Hrvatska i srpska vojska sudjelovat će uskoro na zajedničkoj vojnoj vježbi. Oružane snage Republike Hrvatske sutra će od Vlade dobiti odobrenje za prelazak hrvatske državne granice kako bi u studenome u Srbiji mogli sudjelovati u vježbi “Platinium Wolf 15”.

Osim hrvatske i srpske vojske na vojnoj vježbi sudjelovat će i vojnici nekoliko država članica NATO-a te vojnici država uključenih u Partnerstvo za mir. U Srbiji će uz naše i srpske vojnike sudjelovati i vojnici iz Sjedinjenih Američkih Država, Albanije, Bugarske, Makedonije i Rumunjske.

Cilj velike zajedničke vojne vježbe, stoji u odluci Vlade, je “uvježbavanje rada s nesmrtonosnim oružjem u operacijama potpore miru”. Troškovi vježbe u Republici Srbiji iznose 50 tisuća kuna, i već su prije bili ukalkulirani u financijski plan Ministarstva obrane za ovu godinu.

>>Kotromanović se susreo s premijerom i ministricom obrane Crne Gore

>>Josipović: Hrvatska neće slati vojsku u borbu protiv ISIL-a

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 46

DU
Deleted user
19:03 22.10.2014.

Koja je ovo teška glupost? zar nije bilo dosta,Jasenovca,Blajburga,Srebrenice,Vukovara,milioni izbjeglica ,stotine tisuća mrtvih,"regija" je treća Jugoslavija!

NO
Norway
18:33 22.10.2014.

Tko ce to platit??? 50 tisuca kuna po danu,satu,vojniku ili sto?

DU
Deleted user
18:33 22.10.2014.

Hrvatska nebi trebali sudjelovati, Albania, republika Kosovo je u redu amogli su I pozvati I Kinu.