U zao čas

Pivari usred Mundijala i vrućina ostaju bez mjehurića

Foto: Reuters/Pixsell
Pivari usred Mundijala i vrućina ostaju bez mjehurića
21.06.2018.
u 15:03
Zbog remonta postrojenja proizvođača plinova Praxair, Messer, Air Liquide i Linde vlada nestašica ugljičnog dioksida.
Pogledaj originalni članak

Europski proizvođači piva i gaziranih pića ovog će se vikenda suočiti s prilično nezgodnom situacijom s obzirom na pojačanu potražnju zbog ljetnih vrućina i Svjetskog prvenstva u nogometu – nestašice ugljičnog dioksida.

Smanjena proizvodnja ugljičnog dioksida koji je zaslužan za mjehuriće u pivu i gaziranim pićima posebno je primjetna u sjevernoj Europi, piše Financial Times.

Do nestašice je došlo jer je najmanje pet velikih proizvođača tehničkih plinova među kojima su Praxair, Messer, Air Liquide i Linde u procesu redovitog remonta postrojenja u ranim ljetnim mjesecima.
Brigid Simmonds, direktorica britanske udruge pivovara i pivnica ističe kako je situacija s dostupnošću ugljičnog dioksida počela utjecati na pivovare u Britaniji.

– S obzirom na doba godine i Svjetsko nogometno prvenstvo, ova situacija nastala je u nesretan trenutak za pivarsku industriju – ističe Brigid Simmonds. Generalni direktor Udruge proizvođača gaziranih pića Gavin Partington kaže kako nestašica ugljičnog dioksida utječe na niz kompanija u sektoru hrane i pića te kako proizvođači traže i alternativne izvore. Glasnogovornica Messera istaknula je kako se nestašica ugljičnog dioksida događa svake godine u ljetnim mjesecima.

– Messer pokušava osigurati opskrbu proizvodnjom u drugim pogonima – ističu iz tvrtke. Linde i Air Liquide odbili su dati komentar.

Foto: Zoran Vitas
Grimbergen
Foto: Zoran Vitas
Grimbergen
Foto: Zoran Vitas
Grimbergen
Foto: Zoran Vitas
Grimbergen
Foto: Zoran Vitas
Grimbergen
Foto: Zoran Vitas
Grimbergen

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.