EKO STOŽER

Pitaju Zmajlovića: Koja je razlika između 'varaždinskih' i 'riječkih' bala?

Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
Pitaju Zmajlovića: Koja je razlika između 'varaždinskih' i 'riječkih' bala?
09.12.2013.
u 13:36
Od ministra traže da im dostavi odluku po kojoj je zaključio da se balirani neobrađeni otpad s varaždinskog područja ne smije zbrinuti zakopavanjem
Pogledaj originalni članak

Udruga Krizni Eko Stožer Marišćina ponukana novinskim člankom u kojemu stoji da ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović zabranjuje zakopavanje baliranog otpada iz Brezja u zemljane kazete u općini Dvor, obratila mu se dopisom. Zanima ih zašto je ministar Zmajlović dozvolio da se jednako balirani, nesortirani otpad s Viševca i Marišćine zakopa u zemlju iznad izvora dok se takvo što zabranjuje na drugoj lokaciji.

Od ministra traže da im dostavi odluku po kojoj je zaključio da se balirani neobrađeni otpad s varaždinskog područja ne smije zbrinuti zakopavanjem, jer je, podsjećaju, za istu situaciju u slučaju Marišćine dao pozitivno mišljenje što je otvorilo put, navode u dopisu, ukopavanju preko 30 tisuća tona neobrađenog smeća nepoznatoga svojstva i sadržaja pod krinkom "privremenog skladištenja" na rok ne dulji od tri godine.

"Već više od godinu dana u te se kazete svakodnevno zatrpava sav redovni otpad pod pseudonimom „komunalni“ a sve pod izlikom da će se jednog dana sve iskopati i obraditi u nekom „fantomskom“ MBO postrojenju. Prema izjavama Dušana Šćulca, direktora Ekoplusa i Bojana Jurdane, direktora KD Čistoće, obrada tog smeća je zbog financijski iznimno zahtjevnog pothvata vrlo neizvjesna, gotovo nemoguća misija. Ponavljamo, Vaše ministarstvo je za taj način zbrinjavanja dalo pozitivno rješenje! Koja je razlika između „varaždinskih“ i „riječkih“ bala? Za oba slučaja tražimo od Vas da nam dostavite odluke kao i temelje na kojima su one donesene", napominju i pitaju zašto se i u slučaju Marišćine nije ponudilo alternativno rješenje, umjesto zbrinjavanja baliranog otpada zakopavanjem, mogućnost obrade u inozemstvu.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.