PUCNJAVA

Napad na sinagogu u Jeruzalemu: Najmanje sedam osoba ubijeno, deset ranjeno

Foto: RONEN ZVULUN/REUTERS
Shooting attack in Jerusalem
Foto: RONEN ZVULUN/REUTERS
Shooting attack in Jerusalem
Foto: RONEN ZVULUN/REUTERS
Shooting attack in Jerusalem
Autori Vecernji.hr, Hina
27.01.2023.
u 20:42
SAD je osudio "očiti teroristički napad" na sinagogu, rekao je zamjenik glasnogovornika State Departmenta Vedant Patel
Pogledaj originalni članak

Najmanje sedam osoba je ubijeno, a deset ozlijeđeno u napadu na sinagogu u Jeruzalemu, u četvrti Neve Yaakov, izvijestio je The Jerusalem Post. Izraelska policija opisala je incident kao "teroristički napad". Muškarac je, navodi The Jerusalem Post, otvorio vatru na ljude koji su izlazili iz sinagoge nakon molitve, a zatim su ga, nakon što je pokušao pobjeći u automobilu, ubile snage sigurnosti. 

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izvijestio da prima novosti s mjesta događaja i da će kasnije ove večeri održati procjenu situacije. Na mjesto događaja stigli su čelnik policije Kobi Shabtai i ministar nacionalne sigurnosti Itamar Ben-Gvir.

U Jeninu i drugim gradovima uslijedilo je slavlje koje je uključivalo vatromet i pucnjavu u zrak. U četvrtak su izraelski komandosi ubili sedam naoružanih osoba i dva civila u operaciji u Jeninu, što je bio najveći pojedinačni broj ubijenih u sukobima na Zapadnoj obali proteklih godina. U Gazi, glasnogovornik Hamasa kazao je za Reuters da je operacija "odgovor na taj zločin", ali nije preuzeo odgovornost za napad na sinagogu, kao ni palestinski Islamski džihad.

SAD je osudio "očiti teroristički napad" na sinagogu, rekao je zamjenik glasnogovornika State Departmenta Vedant Patel. On je rekao novinarima da su američki dužnosnici u kontaktu s izraelskim kolegama i dodao kako ne očekuje da će zbog napada doći do izmjene plana putovanja državnog tajnika Antonyja Blinkena u Izrael drugi tjedan.

"Još skupljamo informacije", rekao je Patel novinarima.

"To je apsolutno strašno. Naše misli, molitve i sućut idu ubijenima u ovom užasnom činu nasilja. Najsnažnije osuđujemo ovaj očiti teroristički napad. Naša predanost sigurnosti Izraela ostaje čvrsta", dodao je Patel.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

AM
amorphius
21:54 27.01.2023.

srećom, europa se ne mora brinuti. ovdje su samo doktori i inženjeri.

ME
medvedgrad
21:28 27.01.2023.

I Pelastinci slave ovaj teroristicki napad. Eto tko okruzuje Židove.

DU
Deleted user
22:14 27.01.2023.

natanehu je desnicar i momentalno se vode prosvjedi protiv njegove vlade. teroristicki napad kao ovaj uvijek ima za posljedicu jacanje desnice sto se i ocekuje pa bi slobodno mogao reci da je vlada zrtvovala 7 ljudi u svrhu gasenja prosvjeda. politika se jako lako cita ako nisi pristran.