OBAVJEŠTENI DOPISOM

Penava: Vlada se čudi petokraki, a sve su unaprijed znali

Foto: Branimir Bradarić
Penava: Vlada se čudi petokraki, a sve su unaprijed znali
24.09.2020.
u 11:34
- Jesam li trebao na vrh hotela naložiti postavljanje zvijezde petokrake kako ne bih narušio vizuru grada - ironično je rekao Penava komentirajući zaustavljanje investicije izgradnje Hotela vrijedne 180 milijun kuna
Pogledaj originalni članak

Svako malo nas se zabavlja ideološkim temama koje bi trebale biti stvar prošlosti. Međutim, to je mamac na koji se mnogi građani hvataju dok u isto vrijeme se u stranu stavljaju bitne i krucijalne stvari poput velikih problema u gospodarstvu i činjenice da smo po svim parametrima na začelju EU i da su na pretekli i Bugarska i Rumunjska, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Vukovara govoreći na temu „Slučaj petokraka“ – još jedan primjer ignorancije Vlade Republike Hrvatske.

Penava je ukazao na čuđenje članova Vlade RH na isticanje simbola komunizma u Rijeci rekavši kako su zapravo članovi Vlade i ministrica kulture sve znali unaprijed, da su bili upućeni upravo od njega kao i da Vlada RH sve to financira. Prema njegovim riječima on je još 18. veljače, dok je bio član HDZ-a, na više adresa poslao dopis ministrici, Vladi, Saboru, policiji i drugima ukazujući kako je u Rijeci u sklopu umjetničke instalacije bila istaknuta zastava SFRJ. Tada je najavio i kako će u svibnju mjesecu biti postavljena i zvijezda petokraka.

>> VIDEO Umjetnik Nemanja Cvijanović postavio zvijezdu petokraku na riječki neboder

- Sve je prolongirano radi epidemije koronavirusa tako da je zvijezda petokraka na riječkom neboderu postavljena u rujnu. U tome dopisu sam iskazao zgražanje nad činjenicom da je u Rijeci istaknuta jugoslavenska zastava. Na taj dopis nisam dobio niti jedan odgovor iako sam morao. Ako gradonačelnik Vukovara ne dobije odgovor na svoj upit što onda mogu očekivati obični građani, rekao je Penava.  

Dodao je i kako Ministarstvo kulture RH sudjeluje u toj priči pa je i financira dok su u isto vrijeme, kako je istakao, zaustavili u Vukovaru investiciju izgradnje Hotela vrijednu 180 milijuna kuna gdje bi bilo zaposleno 100 radnika.

>> FOTO Crvena petokraka postavljena na riječki neboder

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Foto: Facebook

- Pojašnjenje je bilo da će taj neboder narušiti vizuru grada. Jesam li trebao na vrh hotela naložiti postavljanje zvijezde petokrake kako ne bih narušio vizuru grada, ironično je rekao Penava.   

Za Vladu RH je kazao kako pokazuje kameleonsko i nedolično ponašanje pojašnjavajući kako u isto vrijeme Vukovar proglašava mjestom posebnom pijeteta, u Rijeci financira udruge koje podržavaju komunizam i komunističke simbole, a u Borovu selu udruge i stranke koje veličaju četnički pokret i odaju počast Vukašinu Šoškočaninu.  

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
12:08 24.09.2020.

Penava: Vlada se čudi ponosnoj petokraci i kopačima po kontejnerima koji su u domoljubnoj muci, a sve su unaprijed znali kada su za holding i šefove uzeli one iz domoljubno odabranih 200 bogatih balkanskih familija.

DD
ddh
17:00 24.09.2020.

Penava ne budalite. Kakve ingerencije ili ovlasti ima, da u Vikovaru zabrani nesto, sto ste vi sa vasom lokalnom samoupravom odlucili, zabraniti. NIKAKVE. i zato Vlada ne moze Obersnelu zabraniti postavljanje tog simbola zlocina cije javno prezentiranje nije nazalost zabranjeno. Na stranu to, da je postavljanje tog simbola zlocina perverzno i direktno upereno protiv demokratske Hrvatske, a i polticko divljanje "Yugoslavena. Ali krivca ne treba traziti kod Vlade, nego kod Yugo-dueta Obersnel- Komadina i onih koji ih revno biraju.

LL
lijepa_li si
12:49 24.09.2020.

je je.. vojko i instalater su u pravu karolini v.k. se zabranjuje govorit u saboru katarina peovic u tom istom saboru drži komesarsko predavanje.. da gospodine penava ništa "hdz" ne taji, sve zna, sve podržava.